Boeingin toimitusjohtaja David Calhoun lupaa 100% läpinäkyvyyttä ja myöntää yhtiön virheen

DaveCalhoun_2024Boeing toimitusjohtaja David Calhoun ja yhtiön muu johto puhuivat yhtiön työntekijöille tiistaina 9. tammikuuta lentoturvallisuutta käsittelevässä tapaamisessa liittyen Alaska Airlinesin Boeing 737 MAX 9 -koneelle tapahtuneeseen lento-onnettomuuteen.

"Läpinäkyvyys. Kerron siitä mitä tein tänään. Lähestymme asiaa myöntämällä virheemme ja 100-prosenttisella läpinäkyvyydellä jokaisella askeleella. Teemme yhteistyötä ja tuemme NTSB: tutkintaa, jotta saamme tietää mitä oikein tapahtui. FAA varmistaa, että kaikki toimet tehdään kunnolla ennen kuin lentokoneet palaavat taivaalle. Jokainen lentokone, joka palaa taivaalle on turvallinen. Tämä tapaus ei saa toistua enää koskaan", sanoi Calhoun.

"Meillä on iso tehtävä asiakkaidemme kanssa. Monet ovat säikähtäneet pahasti. Heillä on ollut luottamus meihin ja on jatkossakin. Meidän pitää osoittaa läpinäkyvillä toimillamme, että jokainen kone jossa on Boeingin nimi on turvallinen", jatkoi Calhoun.

Avauspuheessaan Calhoun kiitteli myös Alaska Airlinesin miehistöä, lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa turvallisesta toiminnasta lennolla AS1282. Hän totesi miehistöjen kouluttautuvan epätavallisiin tilanteisiin, joista toivottavasti moni ei koskaan saa kokemuksia.

Boeing tiedotti aiemmin tiistaina yhtiön olevan yhteyksissä asiakkaisiinsa sekä FAA:han vaadittujen tarkastusten osalta. Boeing kertoi lähestyvänsä asiaa asiakkaiden ja FAA:n vaatimusten ja palautteen perusteella.

Lue myös: