FBI löysi varastetun ja maahansyöksyssä tuhoutuneen Dash 8 Q400 -koneen mustat laatikot

AlaskaAir_Q400_BombardierYhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on löytänyt perjantai-iltana 11. elokuuta maahansyöksyneen Bombardier Dash 8 Q 400 -potkuriturbiinikoneen lennontallentimet. Varastetun matkustajakoneen maahansyöksypaikalta löydettiin myös ihmisen jäänteet.

Air Horizon yhtiön palveluksessa ollut lentokenttätyöntekijä varasti yhtiön Bombardier Dash 8 Q 400 -matkustajakoneen (N449QX) Seattlen Sea-Tacin lentokentältä perjantai-iltana 11. elokuuta. Lyhyen lentomatkan ja reilun tunnin mittaisen lennon päätteeksi matkustajakone syöksyi maahan metsäiselle alueelle Ketron Islandilla noin 40 kilometrin päässä lähtöpaikastaan.

Tutkintaa johtava FBI kertoi löytäneensä maahansyöksypaikalta lennontallentimen sekä osia ohjaamoääntentallentimesta. Ne on luovutettu Yhdysvaltain onnettomuustutkintavirasto NTSB:n tutkijoille.

Lentokoneromun seasta löydettiin myös palaneen ihmisen jäänteitä. Kyseessä on FBI:n mukaan  koneen varastaneen Air Horzon -yhtiön 29-vuotiaan lentokenttätyöntekijän jäänteet. Asiaan odotetaan lopullista varmistusta vielä Piercen piirikunnan kuolinsyyntutkijoilta.

Tapauksen tutkinnassa ovat FBI:n ohella mukana myös NTSB ja Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA. Myös lentoyhtiö Alaska Airlines ja sen omistama Air Horizon avustavat tutkinnassa.

Lue myös: