Finavia tarjoaa Helsinki-Vantaan pysäköintitaloa autojen ja veneiden talvisäilytykseen - 89 euroa/kk

P5_helsinkivantaaLentoasemayhtiö Finavia avaa P5-pysäköintihallista kuluvan talvikauden ajaksi poikkeuksellisesti alueita myös veneiden ja ajoneuvojen talvisäilytystä varten. Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien yhteydessä sijaitseva pysäköintihalli tarjoaa niille turvallisen, katetun ja valvotun suojan.

"Poikkeukselliset ajat tuottavat uusia ratkaisuja ja joudumme miettimään asioita uudella tavalla. Tämä aika myös synnyttää uusia innovaatioita. Nyt pystymme tarjoamaan veneilijöille ja ajoneuvoille laadukkaan säilytyksen", kertoo lentoaseman maaliikenteen kehittämisestä vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Yhden auton tai veneen talvisäilytyshinta P5-pysäköintihallissa on 89 euroa kuukaudessa. Mikäli asiakas jättää talvisäilytykseen sekä auton että trailerin, laskutetaan kummastakin erikseen. Säilytykseen jätettävien ajoneuvojen ja veneiden maksimikorkeus on kaksi metriä.

Asiakas voi esittää toiveen auton paikasta, ja tällöin asiakaspalvelu pyrkii löytämään parhaan mahdollisen sijainnin kyseiselle autolle. Talvisäilytykseen käytetty paikka on katettu pysäköintihalli, jossa ajoneuvot ovat suojassa lumelta.

Hinnoittelu on kuukausikohtainen ja asiakas voi valita hyödyntääkö koko talvisäilytysajan 31.5.2021 asti vai lyhyemmän ajan.

Ajoneuvon säilytykseen jättämisen jälkeen pysäköintialueelta on hyvät yhteydet junalla ja bussilla kaikkialle pääkaupunkiseudulla.

Isomäki kertoo, että palvelua on pyydetty aiemminkin, mutta sitä ei ole ollut ennemmin mahdollista toteuttaa riittämättömän kapasiteetin vuoksi.

"Tämä mahdollistaa kokonaan uuden asiakasryhmän palvelemisen. Koronakriisin vuoksi halleissa on tänä talvena entistä enemmän tilaa. Normaalisti meillä ei olisi tähän mahdollisuutta", jatkaa Isomäki.

Finavia on lähtökohtaisesti varannut P5-pysäköintihallin alimmat kerrokset talvisäilytystä varten, mutta asiakaspalvelu katsoo tapauskohtaisesti talvisäilytettävien ajoneuvojen sijoituksen. Kaikkiaan P5-pysäköintitalossa on 4600 autopaikkaa. Pysäköintipaikkojen kokonaismäärä Helsinki-Vantaan lentoasemalla on noin 13 000.

Lue myös: