Finnairin ja K-Citymarketin Taste of Finnair -yhteistyö näkyi mm. Yhdysvalloissa, Guatemalassa ja Kiinassa

TOF_CA_closeFinnairin 13. lokakuuta julkistama uusi Taste of Finnair -valmisaterialiiketoiminta ylitti uutiskynnyksen laajasti ympäri maailmaa ja herätti merkittävää innostusta sekä ihastusta. Taste of Finnair -valmisateriat tulivat 15. lokakuuta tarjolle K-Citymarket Tammistoon, jonka valikoimassa nämä laadukkaat ateriat nousivat nopeasti myydyimpien tuotteiden joukkoon, mutta myös median otsikoihin 56 eri maassa.

TOF_CMtiski_2Finnairin ja K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivosen  yhteistyö on kiinnostanut Suomessa ja maailmalla. Kun suuri osa lentokoneista pysyy edelleen maassa ympäri maailmaa, ihmisiä työllistävä ja matkakuumetta helpottava avaus otettiin vastaan sekä lämpimästi että uteliaasti. Ateriat myytiin heti aluksi useana päivänä loppuun.

Suomalaisten kekseliäisyyttä uudessa tilanteessa ovat esitelleet mm. CNN, Forbes, The Telegraph, Fox News ja Aftonbladet.

 Uutiskynnys on ylittynyt lisäksi Indonesiassa, Kiinassa, Meksikossa ja Egyptissä. Uutisia julkaistaan edelleen tasaiseen tahtiin, ja vielä tälläkin viikolla tempauksesta on uutisoitu muun muassa Jamaikalla, Kanadassa ja Argentiinassa.

 TOF_kauppias”Asiakkaamme ovat aiemminkin löytäneet laadukkaat ravintolaruoat hyllyistämme, mutta Finnair-ateriat saivat erityisen hyvän vastaanoton. Taste of Finnair -ateriat myytiin useampana päivänä loppuun, ja ne ovat nousseet koko kaupan myydyimpien tuotteiden joukkoon. Tämä kertoo vahvaa viestiä siitä, kuinka suomalaiset haluavat paitsi nauttia  hyvästä ruoasta, myös tukea kansallista lentoyhtiötämme tänä vaikeana aikana”, K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivonen kertoo.

”Veimme ruokaa lähikauppaan, matkakaipuuta helpottamaan ja työllistäminen mielessä – tarina pääsi maailmanympärimatkalle. Aterioita myytiin ensimmäisten päivien aikana 1600 kappaletta. Olemme todella tyytyväisiä siihen, että yhteinen innovaatio on saanut siivet alleen. Ensi viikolla esittelemme uuden menumme, joka sisältää Sallasta tuotua poroa ja japanilaiseen tapaan valmistettua porsaanlapaa. Lisäksi tulemme laajentamaan myyntipaikkoja sekä valikoimaa lähiaikoina”, kertoo Finnair Kitchenin toiminnasta vastaava johtaja Marika Nieminen.

TOF_JuhaStenholmEnsimmäisellä myyntiviikolla Finnairin kokit ja esimerkiksi lentävä henkilökunta maistattivat ruokia pop-up-tilassa K-Citymarket Tammistossa.

”Asiakkaat olivat erittäin kiinnostuneita tuotteista ja monet kertoivat, että olivat kuulleet aterioista mediasta ja lähteneet varta vasten Tammistoon testatakseen aterioita. Monet kehuivat ideaa ja halusivat tukea Finnairia ja finnairilaisia”, lisää Nieminen.

TOF_ateriaMyös Lentoposti.fi koemaistoi Taste of Finnair -valmisateriat ja tutustui niihin Suomen Ilmailumuseon Convair Metropolitan -matkustajakoneessa.

Artikkelimme: Lentokoneruoka yllätti – Lentoposti koemaistoi Taste of Finnair -valmisruuat.

Lentoposti.fi kertoi Taste of Finnair -aterioista myös uutisessaan: Lentokoneruoat K-Citymarketiin - Taste of Finnair -valmisaterioiden inspiraatio business-luokasta. MH


Taste of Finnair kansainsainvälisessä mediassa

Telegraph: Missing airplane food? FinnAir sells out of in-flight menu in supermarket ‘pilot sheme’

CNN: Finnair is selling its airplane food in grocery stores 

Lonely Planet: Taste reindeer as this Finnish airline starts selling airplane food in a grocery store

Forbes: Missing Air Travel? Finnair  Airline Meals Go On Sale In Helsinki 

Kompas: Demi Pelanggan yang Rindu ”Terbang”, FinnAir Jual Makanan Pesawat Kelas Bisnis di Supermarket

Polska Times: Linie lotnicze Finnair bronią się w czasie pandemii, sprzedają pokładowe jedzenie w supermarkecie

Editorji: Missing flight meals? This airline is selling plane food in shops

Aftonbladet: Flygbolagets krisdrag: Säljer flygplansmaten – på marken 

搜狐公众平台 - 旅游: 芬航商务舱食品进超市 

The Mainichi: A taste for travel? Finnair to sell plane food in shops 

Vietnam: Báo Mới:  Giúp giảm nỗi nhớ nhung máy bay, nhiều hãng hàng không đưa đồ ăn, rượu... xuống mặt đất

El Periódico de México: Finnair venderá comida de avión en supermercados

La Nacion: Albóndigas de reno y trucha ártica. Una aerolínea venderá la comida del avión en supermercados 

La Hora: Finnair venderá comida de avión en supermercados

Loop Jamaica: Travel Tuesday: Finnair gives 'air fare' new meaning

Stuff: Covid-19: In-flight meals, bar carts and pyjamas: Here's what airlines are selling to grounded travellers

Youm7.com: - اليوم السابع / شركة طيران فنلندية تبيع طعام الطائرات فى المتاجر "للمتشوقين للسفر".. صور - اليوم السابع

 Al Hurra: لمن افتقد طعام الطائرات.. وجبات بمذاق السفر في مطاعم فنلندا

Lue myös: