Japani laittaa rajat kiinni - maahan pääsevät vain omat kansalaiset ja asumisluvan saaneet

JALFIN_tailsJapani on julistanut osalle alueistaan hätätilan Covid-19-viruksen leviämisen seurauksena ja se on voimassa vähintään 7. helmikuuta saakka. Yhtenä suojautusmiskeinona Japani ei enää käytännössä päästä ulkomaalaisia maahan. Muutos tulee voimaan vaiheittain 14.-21. tammikuuta 2021.


Japani julkisti keskiviikkona 13. tammikuuta hätätilan 11 prefektuurin alueelle sekä antoi uuden maahantulomääräyksen, joka käytännössä estää lähes kaikkien ulkomaalaisten maahantulon torstaista 14. tammikuuta lähtien. Muutos estää siis aiemmin sallittujen maiden listallakin olleiden valtioiden kansalaisten saapumisen maahan.

Jo myönnetyillä visumeilla voi kuitenkin saapua maahan vielä 21. tammikuuta 2021 saakka. Jatkoaika ei kuitenkaan koske henkilöitä, jotka ovat viimeisen 14 vuorokauden aikana olleet Isossa-Britanniassa tai Etelä-Afrikassa.

Japani tiukensi karanteenimääräyksiä, jotka koskevat nyt myös maahan saapuvia omia kansalaisia sekä liikematkustajia. Aiemmin heitä koskeneet helpotukset on peruttu ja edessä on 14 vuorokauden mittainen karanteeni. Maahansaapuneen on tarvittaessa vahvistettava olinpaikkansa viranomaisille. Jos karanteenivaatimuksesta poikkeaa voi siitä olla oikeudellisia seurauksia.

Mahdollisilla maahansaapujilla tulee olla myös todistus alle 72 tuntia vanhasta negatiivisesta Covid-19-testituloksesta.

Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi siihen saakka, kunnes kansallinen hätätila on peruttu.

Suomesta ja Helsinki-Vantaalta lennetään tällä hetkellä matkustajalentoja Japanin kohteista ainoastaan Tokioon. Japan Airlines lentää päivittäin Tokion keskustan lentokentälle Hanedaan ja Finnair puolestaan lentää päivittäin Tokion Naritaan. Kiristyvien maahantulomääräysten seuraukset voivat koskettaa näitäkin lentoliikenneyhteyksiä. Edellisten lisäksi Finnair lentää mahdollisesti myös pelkkiä rahtilentoja Japaniin.

Lue myös: