Liettualaisen DOT:n ATR 72-200 saapui jälleen lentämään Finnairin kotimaan ja Euroopan lentoja

OY-RUG_300617Finnair vuokraa väliaikaisesti 66-paikkaisen ATR 72-200 -potkuriturbiinikoneen miehistöineen paikatakseen huoltotoiminnan resurssivajetta. Kone ja miehistö tulevat tanskalaisen Danish Air Transportin liettualaiselta tytäryhtiöltä DOT:lta. Kyseinen yhtiö lensi Finnairille myös syksyllä 2016.

Vuokrakone saapui sunnuntaina 26. marraskuuta Kööpenhaminasta Helsinki-Vantaalle Finnairin lennonnumerolla.  Finnairin mukaan koneella operoidaan tarvittaessa kotimaan ja lähialueiden reiteillä 27. marraskuuta 2017 - 3. joulukuuta 2017 välisenä aikana.

Vuokrakoneella paikataan todennäköisesti Finnairin omistaman lentoyhtiö Norran operoimia ATR-reittejä. Otsikkokuvasta poiketen vuokrakone on nykyisin väritykseltään kokovalkoinen poislukien punainen tutkakupu sen nokassa.

Norra_ATR_1Norran ATR-koneiden huollosta on vastannut vuonna 2008 perustettu Finnish Aircraft Maintenance Oy (FAM). Sen toiminta on kuitenkin päättynyt. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin huolto-organisaatiolistauksen mukaan Suomessa ATR-koneita huoltaa Finnair.

Syksyllä 2016 samainen Helsinki-Vantaalle koneyksilö ja yhtiö operoivat Finnairin lentoja Norran sijaan. Tuolloin oli kyse resurssiongelmista miehistön osalta.

Finnair pyrkii ilmoittamaan asiakkaalle mikäli hänellä varaus jollekin lennoista, joita operoivan lentoyhtiön muutos koskee. Finnair huomauttaa, että operoiva lentoyhtiö saattaa muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Mikäli asiakas haluaa vaihtaa tai perua lentonsa operoivan lentoyhtiön muutoksen seurauksena tulee olla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun.

Danish Air Transport on tanskalainen vuonna 1989 perustettu lentoyhtiö. Sen liettualainen tytäryhtiö DOT (Danu Oro Transportas) on perustettu vuonna 2003. DOT operoi yhdeksän ATR-potkuriturbiinikoneen laivastolla ja sen kotikenttä on Liettuan Karmėlava. Suomeen saapuneen OY-RUG -koneen omistaa tanskalainen Danish Air Transport Leasing A/S.

Lue myös: