Lu­xem­bur­gin len­non­joh­ta­jia koulutetaan Suomessa ANS Fin­lan­din Avia Col­le­gessa vuosi­na 2020-2021

AviaCollegeSuomen lennonvarmistusyhtiö ANS Finland voitti kansainvälisen tarjouskilpailun luxemburgilaisten lennonjohtajien kouluttamisesta vuosina 2020-2021. Sopimus kattaa lennonjohtajien peruskoulutusta sekä kertauskoulutusta. Mikäli koronapandemiatilanne sallii, peruskoulutus käynnistyy syyskuussa.

Koulutussopimus sisältää lennonjohdon peruskoulutuksen noin kuudelle luxemburgilaiselle oppilaalle, ns. siirtokoulutusta 2 opiskelijaryhmälle tänä vuonna sekä koulutuskokonaisuuden jo käynnissä olevan kurssin opiskelijoille. Sopimuksessa on myös optiona erilaisia validointi-, testaus-, ja simulaattoriopintomoduuleja.

"Olen todella iloinen että näinä haastavina aikoina Avia Collegen koulutuspalveluille on kysyntää. Olemme viime vuosina kouluttaneet usean Euroopan maan lennonvarmistusalan ammattilaisia, mm. Ruotsista, Virosta ja Bosnia-Hertzegovinasta ja saavuttaneet hyvän maineen lennonvarmistusalan kouluttajana. Lisäliikevaihto on ANS Finlandille erittäin toivottua," kertoo Avia Collegen rehtori Matts-Anders Nyberg.

Ensi vuonna kaikki Luxemburgin lennonjohtajat suorittavat määräysten mukaisen kertauskoulutuksen Avia Collegen simulaattorissa Vantaalla.

Luxemburgissa on tällä hetkellä noin 70 lennonjohtajaa ja tavoitteena on kouluttaa ja lisätä määrää noin 100 lennonjohtajaan tulevina vuosina.

Avia College on ANS Finlandin omistama ammatillinen erikoisoppilaitos, joka tuottaa kansainväliset standardit ja suositukset täyttäviä lennonvarmistusalan koulutuspalveluita.