Lufthansa avaa lennot Lappiin - jatkolentotarjonta paranee Münchenissä ja Frankfurtissa

LH_kuusamo(päivittynyt klo 22.19) Lufthansa raportoi lentoliikenteen kysynnän olevan jo kasvussa ja yhtiön varaustilanne näyttää osittain jopa 400 prosentin kasvulukuja. Saksalaisjätti aikookin avata uusia yhteyksiä ja palauttaa muita reittejään Frankfurtista ja Münchenistä. Avattavien kohteiden joukossa on mm. lumivarmoja alueita Suomen Lapissa. Reittilennot Helsinki-Vantaalta Frankfurtiin ja Müncheniin saavat aiempaa laajemmin jatkolentotarjontaa mm. Kanariansaarille.


Lentoliikenneyhteyksien kysyntä on kasvussa joululomakauden lähestyessä ja Lufthansa raportoi jyrkästi nousevasta kysynnästä mannertenvälisessä ja Euroopan sisäisessä liikenteessä varauskirjansa perusteella.

Viimeisen viikon ajalta varauksia tehtiin yli 400 prosenttia enemmän kuin aiemmin kohteisiin merten takana sekä Etelä- ja Pohjois-Euroopan osalta verrattuna edelliseen viikkoon.

"Kaipuu matkalle on kovaa koko maailmassa. Matkustusrajoitusten helpottuessa näemme merkittävää kasvua varauskirjoissa. Erityisesti se näkyy joulun ja uuden vuoden ympärillä. Terveysturvallisuus huomioiden haluamme täyttää matkustajien lomaunelmat niiltä osin kuin se on mahdollista", sanoi Lufthansan hallituksen jäsen Harry Hohmeister.

"Lähiviikkoina jatkamme lentoaikataulujemme joustavaa mukauttamista vastataksemme kysyntään lyhyellä varoitusajalla", jatkoi Hohmeister.

Kysyntää oli erityisesti Etelä-Afrikassa Kapkaupungin ja Johannesburgin osalta sekä Namibian Windhoekiin. Aurinkolomakohteista kysyntä oli vahvaa Kanariansaarten, Madeiran sekä Välimeren alueen kohteiden osalta. Suuria kasvulukuja oli Lufthansan mukaan myös lumivarmoissa kohteissa Pohjois-Suomessa.

Lufthansa vastaakin kysynnän kasvuu uusilla lennoilla ja kohteilla Euroopassa, mutta lisää lentoja myös jo nyt operoitaville reiteillä.

kittila_airport_lufthansa_inaugural_flightSuomen matkailun osalta erityisen tärkeänä näkyvät Lufthansan aikatauluihin mukaan otetut lennot Pohjois-Suomeen.Tarjolla on lentoja Frankfurtista Ivaloon ja Kuusamoon sekä Münchenistä Kittilään.

Lufthansan suunnitelmien mukaan Frankfurtista Ivaloon ja Kuusamoon lennettäisiin kerran viikossa lauantaisin tammi-maaliskuussa. München-Kittilä -reitti avautuisi joulun jälkeen ja jatkuisi maaliskuun loppuun saakka. Lentopäivä olisi lauantai.

 Saksalaislentoyhtiö on palauttanut lentoyhteydet lisäksi Helsinki-Vantaan ja Münchenin välille, joka mahdollistaa jatkolennot mm. aurinkolomakohteisiin Kanariansaarille.

Lufthansa on lentänyt Helsinki-Vantaalta Frankfurtiin 20. huhtikuuta lähtien ja Helsinki-Vantaalta Müncheniin 15. kesäkuuta lähtien. Nyt tarjolla on entistä laajemmin jatkolentoja lomakohteisiin.

Lufthansa on palauttanut liikenneohjelmaan useita reittejä. Tarjolla on mm. lennot Münchenistä Pariisiin, Madridiin, Ateenaan, Roomaan, Osloon, Varsovaan ja Lissaboniin. Frankfurtista lentoja on tarjolla mm. Dubliniin, Gdanskiin, Salzburgiin, Torioon ja Napoliin.

Lufthansa lentää nyt Frankfurtista ja Münchenistä lähes kaikkiin kohteisiin Kanariansaarilla ja tarjoaa lentoja Frankfurtista myös La Palmalle ja Fuerteventuralle 19. joulukuuta lähtien. Frankfurtin ja Münchenin kautta on mahdollista lentää myös Sevillaan ja Palermoon. Frankfurtista avataan lisäksi lennot Kreetan Iraklioniin.

Avattavien reittiyhteyksien lisäksi Lufthansa lisää merkittävästi kapasiteettia usean viikon ajalle Frankfurtista, Mallorcalle, Teneriffalle, Gran Canarialle, Madeiralle, Maltalle, Kyprokselle, Faroon sekä Münchenistä Mallorcalle, Faroon, Fuerteventuraan, Gran Canarialle, Teneriffalle.

Päivitys kello 21.44: Tarkennettu Münchenin lentojen tilannetta, jotka olivat siis alkaneet jo aiemmin.
Päivitys kello 22.19: Lisätty tieto Lapin lentojen suunnitelluista päivistä.