Norwegian kuljetti marraskuussakin yli miljoona matkustajaa - lentää jo lähes 50 koneen laivastolla

Norwegian_737_HELToimintansa uuteen nousuun saanut Norwegian kuljetti marraskuussa jälleen yli miljoona matkustajaa. Ensimmäisen kerran raja ylittyi lokakuussa. Norwegian kertoo sopeuttaneensa kapasiteettiaan talvikaudelle sekä reittiverkostonsa vastaavan hyvin asiakkaiden kysyntää.

Marraskuussa 2021 Norwegian kuljetti 1 005 380 matkustajaa, kun edellisvuoden marraskuussa matkustajia oli vain 124 481. Verrattuna marraskuuhun 2020 tarjottujen matkustajakilometrien (ASK) kokonaiskapasiteetti on noussut 541 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) on noussut 1 007 prosenttia. Lokakuussa 2021 Norwegianin matkustajamäärä oli reilut 1,2 miljoonaa.

"Tulos osoittaa, että olemme onnistuneet hyvin kapasiteetin sopeuttamisessa matkustajien matkustustarpeisiin. Espanja on yksi markkinoista, joilla olemme nähneet hyvän varaustilanteen kehittymisen. Viime kuussa teimme varaamisen luottavaisin mielin entistäkin helpommaksi asiakkaillemme, kun laajensimme mahdollisuutta yhteen kuluttomaan muutokseen myös kaikkein rajoitetuimpien lippujen osalta", sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Marraskuussa Norwegianilla oli käytössään keskimäärin 49 Boeing 737 -matkustajakonetta. Yhtiö operoi 99,8 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 91,3 prosenttia.

Halpalentoyhtiön käyttöaste oli marraskuussa 76,6 prosenttia.