SSP Finland avaa Helsinki-Vantaalle Ajisen Ramen, Jamie’s Deli ja Moomin Coffee -ravintolat

MoominCoffeeSuomen ensimmäiset Ajisen Ramen, Jamie’s Deli ja Moomin Coffee avaavat ovensa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. SSP Finlandin lentoasemalla operoimat nimekkäät ravintolat täydentävät  laajaa palveluntarjontaa, kun käynnissä olevan terminaalilaajennuksen uusin osa otetaan käyttöön vuoden 2019 alkupuolella.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että Helsinki-Vantaan asema Pohjois-Euroopan parhaana ja jatkuvasti kehittyvänä lentoasemana on noteerattu myös maailman ravintolatoimijoiden piireissä. Teemme yhteistyökumppaneidemme kanssa lujasti töitä tarjotaksemme lentomatkustajillemme mahdollisimman sujuvan ja elämyksellisen asiakaskokemuksen myös ruoka- ja juomatarjonnan osalta. Otammekin ilolla vastaan nämä uudet ja markkinoillamme ainutlaatuiset ravintolakonseptit, joille vuodessa yli 20 miljoonaa matkustajaamme tarjoaa kiinnostavan kansainvälisen asiakaskunnan”, taustoittaa Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Elena Stenholm Finavialta.

Helsinki-Vantaan seuraava laajennusosa sijaitsee jo valmistuneen eteläsiiven ja vielä rakennusvaiheessa olevan länsisiiven kulmauksessa. Tämä ns. Plaza-alue valmistuu loppuvuodesta 2018 ja käyttöönotto on suunniteltu alkuvuodelle 2019. Uudet ravintolat tulevan tälle aukioksi nykyisin kutsutulle paikalle ja sen välittömään läheisyyteen.

Uutuusravintolat valikoituivat Helsinki-Vantaalle sitä hallinnoivan lentokenttäyhtiö Finavian julkisen hankintakilpailutuksen tuloksena. Kilpailutuksen voittanut SSP vastaa jo entuudestaan yhteensä 11 ravintolan, kahvilan ja baarin liiketoiminnasta ja operatiivisesta pyörittämisestä Helsinki-Vantaalla.

”Panostamme mieluusti näihin uusiin mahtaviin ravintoloihin. Kaikki kolme ovat innovatiivisia brändejä, jotka sopivat loistavasti lentoaseman matkustajaprofiileihin. Odotamme innolla myös yhteistyötä Finavian tiimin kanssa, jotta saamme yhdessä luotua entistä paremman asiakaskokemuksen kaikille tämän hienon lentoaseman matkustajille", jatkaa ravintoloita operoivan SSP Finlandin toimitusjohtaja Pia Jormanainen.

AjisenRamenAjisen Ramen on kansainvälinen ramen-ketjuravintola, jonka juuret ovat Kumamotossa Japanissa. Ketjulla on yli 700 ravintolaa Kiinassa ja kaiken kaikkiaan yli 800 ravintolaa eri puolilla maailmaa.

Moomin Coffee -kahvilan innoittajana on toiminut maailmalla suosittu suomalainen Muumi-satuhahmo. Kahvila tarjoaa satukirjojen Muumilaaksosta tuttuja yhdessä ruoasta nauttimisen elämyksiä mutkattomasti ja lämminhenkisesti.

Jamie’s Deli on maailmankuulun kokin Jamie Oliverin ravintola nykypäivän nopeatempoiseen elämänmenoon. Brändi on tunnettu tuoreesta, vastuullisesti tuotetusta ja terveellistä ruoastaan.

 ”Kaikkien Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevien ravintoloiden kantavina voimina ovat monimuotoisuus ja laadukkuus. Kansainvälisenä lentoasemana huomioimme monien eri kansallisuuksien tarpeita ja makutottumuksia, mutta samalla pyrimme korostamaan valinnoissamme suomalaisuutta. Monista ravintoloitsijoiden kanssa yhteistyössä kehittämistämme ravintolakonsepteista huokuukin paikallisuus ja luonnonmukaisuus myös niiden ruokatarjonnassa. Lisäksi ravintolahenkilökunta niin eri ravintoloiden keittiöissä kuin salien puolella on erikoistunut ottamaan huomioon lentomatkustajien tarpeet, kuten esimerkiksi rajallisen ajankäytön”, kertoo Stenholm. 

"Moomin Coffee on maailman ensimmäinen Muumi-brändätty kahvila lentoasemalla. Helsinki-Vantaa on meille luonnollinen paikka, sillä muumit ovat sulattaneet erityisesti japanilaisten sydämet. Helsinki-Vantaalta taas on eniten suoria reittilentoyhteyksiä Japaniin koko Euroopasta kiitos Finnairin ja Japan Airlinesin”, sanoo SSP:n Jormanainen

”Toki muumeja rakastetaan joka puolella maailmaa, ja niinpä kaikki matkustajat ovat tervetulleita Moomin Coffee -kahvilaan – aivan kuten Muumitalon ruokapöytään", jatkaa Jormanainen.

Japanilaismatkailijoiden määrä Helsinki-Vantalla kasvaa vauhdilla: Vuonna 2017 heitä oli jo yli 678 000, mikä oli lähes 16 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016.

”Ajisen Ramen on tuttu ja suosittu monille Aasian-reissaajille. Se, että saamme tänne Euroopan toisen ja Pohjoismaiden ensimmäisen Ajisen Ramen -ravintolan, on osoitus siitä, miten Helsinki-Vantaata ja sen palveluita kehitetään asiakaslähtöisesti. Asiakaspalautteen mukaan kysyntää on juuri tällaiselle ruokatarjonnalle, mutta siihen ei vielä ole pystytty vastaamaan. Kun matkustajamäärien kasvuprosentit esimerkiksi Kiinasta, Hong Kongista, Thaimaasta, Singaporesta ja Etelä-Koreasta ovat kaksinumeroisia, odotamme ravintolalle hyvää vastaanottoa. Ravintolaan tulee  200 asiakaspaikkaa  ja suomalaisen keittiön aiomme huomioida poro-ramenilla”, kertoo Jormanainen.  

JamiesDeliFresh”Kiitos maailmankuulun perustajansa Jamie Oliverin, Jamie’s Deli on useimmille lentomatkustajille jo tuttu nimi. Tämä on Suomen ensimmäinen Jamie’s Deli, joten lentoasema on tälle debyytille ideaalipaikka. Jamie’s Delin ruokatarjonta perustuu tuoreisiin ja paikallisesti tuotettuihin raaka-aineisiin sekä paikan päällä tehtyyn ruokaan. Tämä konsepti kulkee käsi kädessä suomalaisen luonnon kanssa ammentaen voimansa maailman parhaasta juomavedestä ja tinkimättömästä laadusta”, perustelee Jormanainen.