Wizz Air ostaa 75 Airbusin kapearunkokonetta - jo yli puolet laivastosta on uusinta A320neo-perhettä

WizzAir_A321Wizz Air, joka on yksi nopeimmin kasvavista eurooppalaisista halpalentoyhtiöistä on tehnyt lisätilauksen Airbus A321neo-koneperheen kapearunkokoneista. Nykyisin jo puolet Wizz Airin laivastosta on uudempia neo-version koneita. Uusien lentokoneiden lisäksi halpalentoyhtiö hakee päästövähennyksiä myös Nesteen kanssa SAF-polttoaineyhteistyöllä (Sustainable Aviation Fuel).

Wizz Airin lentää nykyisin jo yli 180 Airbus-kapearunkokoneella. Uusin 75 koneen tilaus nostaa Wizz Airin Airbus-tilausmäärän jo 565 Airbus-kapearunkokoneeseen. Tämän uusimman vahvistetun tilauksen jälkeen Wizz Airin tilauskirjassa on kaikkiaan yli 350 neo-konetta.

"Wizz Air vahvistaa asemiaan suurimpana A321neo-koneperheen operaattorina Euroopassa ja Lähi-idässä. Jo yli puolet koneistamme on vaihdettu uudempiin Airbus A320neo-koneisiin", sanoi Wizz Airin toimitusjohtaja József Váradi.

Airbus on saanut A321neo-koneista jo lähes 5200 tilausta. Uusilla moottoreilla ja Sharklet-siivenkärkievillä varustettujen A321neo-koneiden melupäästöt ovat 50% pienemmät kuin edellisen sukupolven vastaavissa koneissa. Myös polttoaineenkulutus sekä hiilidioksidipäästöt leikkaantuvat valmistajan mukaan 20 prosentilla.

Lue myös: