Air France perui Pariisi-Moskova -lennon - ei saanut Venäjältä lupaa Valko-Venäjää kiertävälle reititykselle

AF_B777Air France on joutunut perumaan keskiviikkoisen lentonsa Pariisista Moskovaan, koska yhtiö ei saanut Venäjältä lupaa uudelle Valko-Venäjän kiertävälle reititykselle. Air France noudattaa Euroopan Unionin linjaa, joka suosittaa olemaan käyttämättä Valko-Venäjän ilmatilaa. Venäjän ylilentoluvat ovat tärkeitä monille lentoyhtiöille, kuten esimerkiksi Finnairille.

Air France perui operatiivisten syiden takia lennon AF1154 Parisiin Charles de Gaullesta Moskovaan. Lennon alkuperäinen reititys olisi kulkenut Valko-Venäjän ylitse, mutta Euroopan Unionin suositusten mukaan ranskalaisyhtiö on ilmoittanut kiertävänsä kyseisen ilmatilan.

Venäjä ei kuitenkaan hyväksynyt uutta reititystä eikä siten antanut Air Francelle vaihtoehtoista  mahdollisuutta rajan ylitykseen. Air Francella on seuraava lento Moskovaan perjantaina 28. toukokuuta, jolloin se aikoo jälleen reitittää lennon kiertämään Valko-Venäjä.

Jos Venäjä asettuu entistä selkeämmin Valko-Venäjän tueksi voisi se jopa perua ylilentolupia, jotka ovat tärkeitä monille lentoyhtiöille niiden reiteillä Aasiaan. Toistaiseksi Venäjän ylilentoja koskevista ongelmista ei ole raportoitu vaikka lennot kiertävät Valko-Venäjän. Tilanne jossa Venäjä ei hyväksyisi ylilentoja toisi esimerkiksi Finnairille merkittäviä haasteita.