airBaltic työllistää Ukraine International Airlinesin henkilökuntaa - vuokraa Boeing 737-900 -koneen

UR-PSI_250215Latvialainen airBaltic on solminut wetlease-sopimuksen Ukraine International Airlinesin kanssa yhdestä Boeing 737-900 -koneesta miehistöineen. Ukrainalaisyhtiö aloittaa lennot airBalticin reittiverkostossa 1. toukokuuta 2022 lähtien. Sopimus tuo kaivattua työtä Ukraine International Airlinesin lentävälle henkilökunnalle ja auttaa airBalticia suoriutumaan sovitusta liikenneohjelmasta.

airBaltic on solminut lyhyen wetlease-sopimuksen Ukraine International Airlinesin kanssa yhdestä Boeing 737-900 -koneesta. Lisäkapasiteettitarpeen taustalla on maailmanlaajuisten varaosaketjujen haasteet. Ukrainalaisyhtiön koneen vuokraaminen miehistöineen varmistaa airBalticin suunnitellun liikenneohjelman toteuttamisen.

Airbus A220 -koneissa on esiintynyt erityisesti moottoriongelmia. Latvialaisoperaattori on kertonut vastaanottaneensa vuoden 2021 aikana kolme A220-koneisiin sopivaa Pratt & Whitney PW1521G -varamoottoria. Niiden lisäksi airBaltic aikoo nostaa varamoottorimääränsä seitsemään vuoden 2023 loppuun mennessä.

AB_Gauss_3“Ukraine International Airlines on airBalticin luotettava ja pitkäaikainen kumppani. Ajat ovat erittäin haasteelliset ukrainalaisille sekä heidän kansalliselle lentoyhtiölleen. Vuokraamalla lentokoneen miehistöineen tarjoamme myös lyhyen ajan työllisyyttä Ukraina International Airlinesin työntekijöille", sanoi airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

airBaltic irtisanoi merkittävän määrän henkilökuntaansa koronaviruspandemian aikana. Liikenteen palautuessa latvialaisyhtiö on jälleen voinut työllistää myös entisiä työntekijöitään.

airBaltic avaa toukokuun alussa ensimmäinen lentoliikenteen solmukohdan Baltian ulkopuolelle Tampere-Pirkkalaan. Latvialaisoperaattori aikoo lentää Tampereelta seitsemään kohteeseen ja suunnitelmissa on jo kahdeksaskin reittikohde. Toiminnan laajentamiseen tarvitaan riittävä määrä henkilökuntaa ja lentokoneita.

AB_A220_apron_3"Haluamme kiittää hyvää kumppaniamme airBalticia Ukraine International Airlinesin valinnasta ACMI-operaattoriksi tarjoamaan lisäkapasiteettia. Erityisesti näinä aikoina, kun UIA ei voi operoida lentoja Ukrainasta on tällaisella kansainväliselle yhteistyöllä suuri symbolinen merkitys. UIA on IOSA-auditoitu toimija, joka tarjoaa erittäin laadukasta palvelua airBalticin reiteillä", sanoi Ukraine International Airlinesin kaupallinen johtaja Sergey Fomenko.

airBalticin laivastossa on 32 Airbus A220-300 -matkustajakonetta. Laivastollaan airBaltic lentää reittejä kotikenttänsä Riian lisäksi Tallinnasta, Vilnasta ja Tampere-Pirkkalasta.

Lue myös: