Atol Avion aloitti osakeannin - yhtiön ATOL 650 LSA jo viidettä kertaa Saksan Aero-messuilla

DSC_7187Kotimainen lentokonevalmistaja Atol Avion Oy on avannut osakeannin, jossa on tarjolla 11,5 prosentin osuus yhtiöstä. Nykyisin yhtiössä on jo reilut 100 osakasta. Suomen lisäksi Atol Avion Oy on käynnistänyt toiminnan Yhdysvalloissa yhdessä Atol USA inc:n kanssa.

Osakeanti käynnistyi 18. huhtikuuta 2018 ja päättyy 17. toukokuuta 2018. Merkittäväksi tarjottavien osakkeiden myyntihinnaksi määräytyy 250 – 300 euroa / kappale kertamerkinnän suuruudesta riippuen. Minimimerkintä on 5 osaketta. Annissa yhtiön osakemäärä nousee nykyisestä 23100 kappaleesta enintään 26100 kappaleeseen.

 Yhtiöllä on yksi osakesarja ja kaikki sen osakkeet, myös nyt liikkeelle laskettavat uudet osakkeet, ovat oikeuksiltaan yhtäläisiä osingonjaon ja äänioikeuden osalta.

Suomalaisyritys perusti kesällä 2017 Yhdysvaltoihin Mainen osavaltioon Atol USA Inc:n vastaamaan myynnistä ja markkinoinnista Pohjois-Amerikan markkinoille. Toimipiste sijaitseeUSA:n Mainen osavaltion Brunswickin kaupungissa.

Myös Atol USA Inc. järjestää oman toimintansa kasvun turvaamiseksi osakeannin. Tehtyjen sopimusten mukaisesti Atol Avion Oy ei rahoita USA:n ja Kanadan markkinan vaatimia investointeja tai käyttöpääomaa.

Atol Avionin lausunnon mukaan Atol USA Inc. on tärkeä elementti Atol Avin Oy:n kansainvälistymisessä ja kasvussa, jonka avulla yhtiö on kyennyt poistamaan merkittävän osan USA:n markkinaan etabloitumisen esteistä ja riskeistä.

ATOL_1Lentokonevalmistajan tavoitteena on toimittaa avausasiakkaan kone Rovaniemen tehtaalta syksyn 2018 aikana. Atolin Yhdysvalloista saaman tilauksen mukaisen koneyksilön kokoonpanon on määrä käynnistyä vuoden 2018 aikana ja se kerrotaan toimitettavan asiakkaalle vuoden 2019 aikana.

Parhaillaan Atol Avion Oy esittelee (OH-XNA) ATOL 650 LSA -amfibiokonettaan jo viidettä kertaa Saksan Friedrichshafenin Aero 2018 -messuilla.

Lue myös: