Draken palkkaa F-16 -lentäjiä Romaniaan - Yhdysvallat hyväksyy F-16 -hävittäjätoimitukset Ukrainaan

672_310821Taktisten hävittäjien lentopalveluita puolustusalan asiakkaille tarjoava Draken International hakee palvelukseensa F-16 -hävittäjäkokemuksen omaavia lentäjiä. Uudet työpaikat ovat tarjolla Romanian itäosissa Borceassa Fetestin lentotukikohdassa Mustanmeren läheisyydessä. Romania ja Draken ovat molemmat ostaneet käytettyjä F-16 -hävittäjiä Norjalta. Draken on ostanut F-16 -hävittäjiä myös Alankomailta.

Yhdysvaltain ilmavoimillekin ns. aggressor-palveluita tarjoava Draken International hakee palvelukseensa F-16 -ohjaajia, joilla on lennonopettajan kelpoisuudet sekä F-16 -hävittäjien huoltohenkilökuntaa.

Lentäjiltä vaaditaan yli 2000 lentotunnin kokemusta F-16 -hävittäjistä sekä yli 500 lentotunnin kokemusta kouluttajan tehtävistä F-16 -hävittäjiin. Vähimmäiskokemusvaatimuksiin kuuluu kaikkien tarjolla olevien tehtävien osalta yli viiden vuoden kokemus konetyypistä.

Draken on aiemmin ostanut Norjalta 12 F-16 -hävittäjää, joiden lisäksi se on hankkinut 11 F-16 -hävittäjää Alankomailta. Näiden lisäksi myös Romanian ilmavoimat on ostanut Norjalta 32 F-16 -hävittäjää. Ne on määrä toimittaa Romanialle loppuvuodesta 2023 ja toimituksien odotetaan jatkuvan vuoden 2024 toiselle puoliskolle saakka.

Yhdysvallat puolestaan on näyttänyt vihreää valoa liittolaistensa mahdollisille F-16 -hävittäjien toimituksille Ukrainalle. Yksityinen Draken voisi olla Ukrainaa tukevalle koalitiolle yksi mahdollinen vaihtoehto hävittäjätoimituksille.

Draken International tarjoaa asiakkailleen nopeiden suihkukoneiden suorituskykyä, elektronisen sodankäynnin kykyjä ja maalihinaustoimintaa sekä huoltopalveluita. Yhtiön käytössä on tiettävästi maailman suurin käytettyjen sotilaskoneiden laivasto.

 Lue myös: