Etsi lumiukkoja terminaalista - Finavia vinkkaa sujuvasta lähdöstä talvilomalle

Finavia_lumiukko_karttaTorstaista maanantaihin 14.-18. helmikuuta Helsinki-Vantaan lentoasemalla on liikkeellä runsaasti hiihtoloman viettoon suuntaavia matkustajia. Finavia ja Helsinki-Vantaan lentoasema muistuttavat hiihtolomalaisia lentoaseman ruuhka-ajoista ja tarjoavat vinkkejä sujuvaan lomalle lähtöön. Terminaalissa on myös puuhaa kaikenikäisille.

Helsinki-Vantaan lentoasema on koonnut listan, jonka avulla saa enemmän irti lomasta ja pääsee nauttimaan lentoaseman tunnelmasta täysin siemauksin.

Pahimmat ruuhka-ajat hiihtolomalla osuvat seuraaviin ajankohtiin, jolloin kannattaa tehdä lähtöselvitys etukäteen internetissä. Lisäksi on  hyvä varata tarpeeksi aikaa paikoitukseen, matkatavaroiden luovutukseen, turvatarkastukseen ja passintarkastukseen:

  • torstaina 14.2. aamulla kello 7-10 tai iltapäivällä kello 16-18
  • perjantaina 15.2. aamulla kello 7-10 tai iltapäivällä kello 16-18
  • lauantaina 16.2. aamulla kello 7-10 ja iltapäivällä kello 16-18
  • sunnuntaina 17.2. aamulla kello 7-9
  • maanantaina 18.2. aamulla kello 7-9.

terminaali_ja_matkustajatLentoaseman tarjoamassa vinkkilistassa on paljon mukavaa ohjelmaa aikuisille ja lapsille. Lastenhuoneita ja leikkialueita on runsaasti ja ne sijaitsevat porteilla 38, 30, 20 ja 15. Puuhaa ja tekemistä voi hankkia vaikka Heurekan pop up -shopista portilta 20.

Aikuiset voivat juhlistaa loman alkua trendikkäässä viinibaarissa (portti 28), jossa voi maistella hyviä viinejä laseittain ja herkullisia tapaksia. Hiljattain avatussa Heineken Barissa (portti 27) maistellaan tietenkin Heineken-olutta, mutta myös muita virvokkeita ja pikkusuolaista huhtikuun loppuun asti.

Lentoaseman Art Port-konseptin mukaisiin taidenäyttelyihin voi tutustua portilla 37 ja portilla 11. Matkalukemista voi ottaa mukaansa portin 27 läheisyydessä sijaitsevasta Book Swap -pisteestä.

Erikoisohjelmassa lumiukon etsintää

EFHK_JunkersEkaluokkalaiset lapset ovat piirtäneet Helsinki-Vantaan lapsimatkustajien iloksi lumiukkoja, jotka on piilotettu lentoaseman lähtöporttialueelle. 

Lumiukot löytyvät lentoaseman halki kulkevan polun varrelta. Koko reitin kesto terminaali 1:stä kaukolentoterminaalin toiseen päähän on noin kaksi-kolme tuntia. Lumiukkojen etsintä on myös oivallinen tapa tutustua lentoasemaan.

Lumiukon etsintään voi tulostaa mukaansa kartan.

Helsinki-Vantaan talvilomailijan muistilista