Finnair nosti kustannussäästötavoitettaan - nyt haetaan pysyviä 140 miljoonan euron vuosisäästöjä

Finnair_tails_1Finnair julkisti toukokuussa 2020 tavoittelevansa lähes 80 miljoonan euron vuositason pysyviä kustannussäästöjä vuoden 2022 alusta alkaen verrattuna vuoteen 2019. Suunnitelmaa päivitettiin jo kertaalleen elokuussa ja raja nousi 100 miljoonaan euroon. Finnair on edistynyt hyvin kustannussäästöohjelmansa toteuttamisessa ja tunnistanut samalla uusia säästömahdollisuuksia, minkä takia se nostaa pysyviä kustannussäästöjä koskevaa tavoitettaan 40 miljoonalla eurolla noin 140 miljoonaan euroon.

Finnair hakee säästöjä kaikista kulueristä. Niitä ovat muun muassa kiinteistökulut, lentokoneiden vuokrauskulut, palkitsemisrakenteet, myynti- ja jakelukulut, IT-kustannukset sekä hallintokulut. Yhtiö jatkaa organisaation sekä toimintojen tehostamista, eri asiakasprosessien digitalisointia ja automatisointia sekä neuvottelee uudelleen sopimuksia toimittajiensa ja kumppaniensa kanssa.

Osana kustannussäästöohjelmaa yhtiö on saanut päätökseen myös yhteistoimintaneuvottelut, joiden vuoksi se vähentää noin 700 työpaikkaa maailmanlaajuisesti. Kokonaisuudessaan Finnairin henkilöstömäärä vähenee lähes 1 100:lla vuoden 2020 alkuun verrattuna, mukaan lukien eläköityminen ja muu luonnollinen poistuma.

Osana ohjelmaa yhtiö on lisäksi solminut sopimuksia pysyvistä säästöistä henkilöstöryhmiensä kanssa. Näihin säästötavoitteisiin sitoutuneet henkilöstöryhmät osallistuvat onnistuneesta uudelleenrakennuksesta palkitsevaan kannustinohjelmaan. Myös lomautuksia jatketaan.

Finnairin tämän hetken suunnitelma perustuu edelleen arvioon, jonka mukaan lentoliikenne toipuu vuoden 2019 tasolle 2–3 vuodessa, vaikka markkina nykynäkymän mukaan toipunee jälkipainotteisesti.

Lue myös: