Helikopteri ja lentokone törmäsivät ilmassa Englannissa - kaikki neljä menehtyivät

AAIB_investigator_AAIB(päivittynyt 17.11) Kevyt helikopteri ja pienkone törmäsivät Englannissa Waddesdonin läheisyydessä. Paikka on luoteeseen Lontoosta Buckinghamshiressa. Thames Valleyn poliisi on paikalla ja AAIB:n onnettomuustutkijat on hälytetty. Ilma-aluksissa oli neljä henkilöä. He menehtyivät turmassa.

Guimbal Cabri G2 -helikopteri (G-JAMM) ja Cessna 152 -lentokone (G-WAGC) törmäsivät poliisiin mukaan ilmassa 17. marraskuuta kello 12.06 paikallista aikaa. Molemmat ilma-alukset ovat kaksipaikkaisia.

Poliisin mukaan etusijalla oli aluksi turmassa olleiden ihmisten henkien pelastaminen. Kaikki onnettomuudessa mukana olleet kuitenkin menehtyivät törmäyksessä ja sitä seuranneessa maahansyöksyssä.

Englannin ilmailuonnettomuuksia tutkivan Air Accidents Investigation Branchin (AAIB) ryhmä on matkalla onnettomuuspaikalle.

Molemmat ilma-alukset ovat ensitietojen mukaan lähteneet lennolle läheiseltä Wycombe Air Parkilta (EGTB). Tämä Lontoon lähestymisalueen alapuolella sijaitseva yleisilmailukenttä tunnetaan myös nimellä Booker Airfield.

Siellä on tarjolla laajasti lentokoulutusta eri lupakirjaluokille sekä ilma-alusten huoltopalveluja. Kentän lennonjohtopalvelussa on ollut väliaikaisia katkoksia henkilövajeen takia. 

Päivitys 17.11.2017: Lisätty tiedot turmassa menehtyneiden määrästä sekä ilma-alusten tyypit.