LVM:ltä miehittämättömän ilmailun sääntelyä koskeva kuulemistilaisuus live-lähetyksenä

Trafi_LVM_tilaisuusLiikenne- ja viestintäministeriö viettää avointa viikkoa 21.-26.8. osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta sekä ministeriön 125-vuotisjuhlaa. Viikon aikana ministeriön työhön ja ministeriöläisiin voi tutustua videoiden, suorien verkkolähetysten sekä Facebook- ja Twitter-keskusteluiden kautta. Parhaillaan käynnissä on miehittämättömän ilmailun sääntelyä koskeva kuulemistilaisuus.

EASA_Drone_rulesParhaillaan järjestetään kuulemistilaisuus miehittämättömän ilmailun tulevasta EU-sääntelystä. Se on  seurattavissa suorana lähetyksenä myös ministeriön Youtube-kanavalta.

EASA:n asetusluonnosta kuulemistilaisuudessa esittelee Liikenteen turvallisuusvirastosta ilmailujohttaja Pekka Henttu sekä asiantuntijat Jukka Hannola ja Henri Hohti. Puhetta tilaisuudessa johtaa LVM:n Tieto-osaston Turvallisuuyksikön johtaja Timo Kievari.

Uusi Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA:n NPA 2017-05 -asetus antaa raamit joiden nojalla voidaan säätää tarkemmin. Se koskee kaikenpainoisia miehittämättömien ilma-alusten suunnittelua, tuotantoa, huoltoa ja käyttöä.

Lopullisen ehdotuksensa miehittämättömän ilmailun sääntelystä EASA jättää Euroopan komissiolle vuoden 2017 lopulla. Siinä huomioidaan nyt julkaistuun NPA-ehdotukseen annetut palautteet. Uusi aikaraja palautteille on 15. syyskuuta 2017.

EASA NPA 2017-05