MTV: Finnairin koneeseen pääsi jyrsijöitä kesken huollon Hongkongissa - vauriot jo korjattu

Finnair_HAECO_1Jyrsijät aiheuttivat vahinkoja Finnairin matkustajakoneelle huoltotoimien yhteydessä Hongkongissa, kertoo MTV uutiset. Finnair vahvisti MTV:lle, että jyrsijähavainto tehtiin yhdessä Finnairin koneessa Hongkongissa tammikuussa 2023. Kyseisen tapauksen osalta tarkastus- ja korjaustoimet on tehty asianmukaisesti.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner kertoi ongelmasta MTV:n Asian ytimessä -ohjelman haastattelussa. Mannerin haastatteluosuus nähtiin 15. helmikuuta Seitsemän uutisissa. Laajemmin MTV kertoo käsittelevänsä aihetta Asian ytimessä -ohjelmassa tänään 15. helmikuuta kello 21.00.

Finnair toteuttaa laajarunkokoneidensa huolto- ja matkustamouudistustöitä Hongkongissa. Matkustamoasennuksista vastaa HAECO, joka on huoltanut Finnairin laivastoa jo pidemmän aikaa. Otsikkokuvassa on arkistokuva Haecon huoltohallista eikä kuva tai siinä esiintyvä lentokone liity tapaukseen.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoi MTV:lle, että huoltohallin lähistöllä on tehty isoja rakennustöitä, jotka ovat saaneet alueen jyrsijöitä liikkeelle ja niitä oli havaittu yhdessä Finnairin lentokoneessa.

Havainnon seurauksena koneen matkustamo oli täytetty hiilidioksidilla, jotta ylimääräiset vieraat saatiin hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Tallqvist kommentoi MTV:lle, että tapauksen jälkeen lentokone tarkastettiin ja jyrsijän aiheuttamat vauriot korjattiin.

"Tarkastus- ja korjaustoimien jälkeen lentokoneen järjestelmien toimintaa seurataan normaalia tarkemmin, sillä lentoturvallisuus on Finnairille aina ykkösprioriteetti", korosti Tallqvist MTV:lle antamassaan lausunnossa.

MTV uutiset: Finnairin koneeseen pääsi rotta tai muu jyrsijä huollon yhteydessä – matkustamo täytettiin hiilidioksidilla

Lue myös: