SAS aikoo operoida lennot Helsinkiin, Turkuun ja Vaasaan normaalisti poliittisesta lakosta huolimatta

SAS_tailsUsean eri ammattiliiton poliittinen lakko pysäyttää lähes koko lentoliikenteen Suomessa 1.-2. helmikuuta 2024. Skandinaavinen lentoyhtiö SAS ilmoitti 30. tammikuuta suunnitelmastaan operoida kaikki lakonajalle osuvat lentonsa Helsinki-Vantaalle, Turkuun ja Vaasaan normaalisti.

Poliittinen lakko pysäyttää lähes koko lentoliikenteen Suomessa, kun useat lentoasemat joutuvat rajoittamaan kapasiteettiaan arviolta kahteen ja Helsinki-Vantaan osalta päiväaikaan arviolta kymmeneen operaatioon tunnissa. Monet lentoasemat ovat lakon aikana kokonaan kiinni (Lue uutisemme aiheesta: Lentoasemien lakonaikaiset rajoitukset: osa kiinni ja suurelle osalle vain kaksi lento-operaatiota tunnissa).

Finnair on jo perunut merkittävästi lentojaan ensimmäisen lakkopäivän osalta. Lentojen lisäksi poliittiset lakot vaikuttavat Suomessa mm. hotellien, ruokakauppojen ja julkisen liikenteen toimintaan.

SAS aikoo kaikesta huolimatta lentää lentonsa Suomeen ja Suomesta normaalisti lakosta huolimatta. Tämä tarkoittaa sitä, että SAS on ilmeisesti onnistunut turvaamaan myös maapalvelut lentojaan ajatellen. SAS on kaikesta huolimatta kuitenkin sulkenut jo lipunmyyntinsä lakon alle jäävien lentojen osalta.

SAS lentää normaalisti arkipäivisin viidesti päivässä Helsinki-Vantaan ja Tukholman Arlandan välillä ja kahdesti päivässä Helsinki-Vantaan ja Kööpenhaminan välillä. Turusta SAS lentää normaalisti arkisin kahdesti päivässä Tukholman Arlandaan ja kerran päivässä Vaasasta Tukholman Arlandaan.

Lue myös: