Tomi Pienimäki Finnairille jatkamaan digiloikkaa CDO:n tehtävissä - Harra-Salonen jättää yhtiön

Tomi_pienimaki_FinnairVincit Groupin ja Jollan toimitusjohtajana tunnettu TkT, KTM,  Tomi Pienimäki (46) nimitettiin Finnairin johtoryhmän jäseneksi on nimitetty ja yhtiön chief digital officeriksi (CDO. Finnairin nykyinen  Chief Digital Officer Katri Harra-Salonen jättää yhtiön syyskuun 2019 lopussa.

Tomi Pienimäki aloittaa uudessa tehtävässään 1.10.2019. Pienimäki toimii tällä hetkellä hallituksen jäsenenä Aallon Groupissa. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Vincitin ja Jollan toimitusjohtajana sekä Itellan ja Hackmannin chief information officerina.

DI, eMBA Katri Harra-Salonen nimitettiin keväällä 2016 Finnairin uuden Digitalisaatio-yksikön johtoon Chief Digital Officerin (CDO) -nimikkeellä. Harra-Salonen lopettaa tehtävässään ja Finnairin johtoryhmässä 30.9.2019.

F_Manner_parveke_2”Katri Harra-Salosen johdolla Finnair on viime vuosien aikana ottanut hienon digiloikan ja yhtiö on nyt yksi Suomen halutuimpia työnantajia teknologia-ammattilaisten joukossa. Olemme toteuttaneet sen transformatiivisen digistrategian, jonka Finnair laati kolmisen vuotta sitten. Olemme rakentaneet vahvan ja osaavan digitiimin. Hyödynnämme tekoälyä ja mobiilipalveluita kautta organisaation aivan uudella tavalla ja Katrin johdolla olemme lanseeranneet asiakkaillemme uusia innovatiivisia palveluita”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

”Tästä työstä me finnairilaiset lausumme hänelle lämpimät kiitokset ja toivotamme hänelle mitä parhainta menestystä myös tulevaisuudessa. Samalla toivotan Tomi Pienimäen tervetulleeksi Finnair-tiimiin”, jatkaa Manner.

”"Tomin vahva osaaminen digiorganisaatioiden johtajana ja uusien liiketoimintojen kehittäjänä täydentää tiimimme osaamista, kun mietimme, miten edelleen kehitämme innovatiivisia ratkaisuja niin asiakaskokemuksen parantamiseksi kuin oman henkilöstömme työn helpottamiseksi", toteaa Manner.

”Finnair-vuoteni ovat olleet huikea kokemus. On ollut upeaa rakentaa uutta kasvua teknologian keinoin yhdessä kaikkien finnairilaisten kanssa. Näiden vuosien aikana teknologiasta on tullut luonteva osa niin strategiaamme kuin arkeammekin. Olemme saaneet paljon aikaan ja siitä kiitos kuuluu koko tiimillemme”, korostaa Katri Harra-Salonen.

”On kuitenkin luonteva hetki vaihtaa kapulaa. Keskityn nyt hallitustöihin, hengähdän hetken ja katson sitten, mihin haasteeseen seuraavaksi tartun", päättää Harra-Salonen.

”On hienoa päästä yhdessä Finnair-tiimin kanssa miettimään, miten voimme viedä digikeinoin yhtiön ikonista brändiä eteenpäin ja rakentaa edelleen sitä teknologista selkärankaa, joka mahdollistaa monet lentoyhtiön päivittäisen toiminnan kannalta keskeiset toiminnot ja jonka avulla kehitämme edelleen digitaalista asiakaspalvelutarjontaamme”, sanoo Tomi Pienimäki.

”Odotan jo innolla, että pääsemme yhdessä tiimin kanssa kehittämään Finnairin seuraavan strategisen vaiheen teknologiaratkaisuja", kertoo Pienimäki.