Cathay Pacific -konserni vähentää 24% työvoimasta - tytäryhtiö Cathay Dragon lopettaa lennot

A330-300_Cathay_Pacific__1000th_A330_deliverynet_airbusCathay Pacific -konserni ilmoitti koronaviruspandemian seurauksena toteutettavista uudelleenjärjestelytoimista. Lentoyhtiö pyrkii turvaamaan yhtiön tulevaisuuden ja pelastamaan mahdollisimman paljon työpaikkoja Hongkongissa. Toimintaa kehitetään aiempaa keskittyneemmäksi, tehokkaammaksi sekä aiempaa kilpailukykyisemmäksi.

Jo aiemmin tehdyistä toimista huolimatta Cathay Pacificin kassavirta on kuukausittain noin 160-220 miljonaa euroa negatiinen. Nyt toteutettavilla muutoksilla kassasta katoaa kuukaudessa noin 54 miljoonaa euroa.

"Olemme tehneet selvitystyötä useista eri vaihtoehdoista ja valinneet mahdollisimman vastuullisen tien ja säilytämme mahdollisimman monta työpaikkaa. Nyt alkaa olla jo selvää, että elpyminen tulee olemaan hidasta. Vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla operoimme 25 prosentilla normaalista kapasiteetista ja loppuvuonnakin kapasiteetti on alle 50 prosenttia vuoden 2019  tasosta", Cathay Pacificin johtaja Augustus Tang.

Syyskuussa 2020 Cathay Pacific ja Cathay Dragon kuljettivat vain 47061 matkustaja. Pudostusta vuoden 2019 tasolle oli 98,1 prosenttia. Rahtia kuljetettiin samalla aikavälillä 36,6 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Koko konsernin laajuisesti Cathay Pacific vähentää noin 8500 työpaikkaa, joka vastaa määrältään noin neljännestä yhtiön työvoimasta. Rekrytointikiellon ja luonnollisen poistuman kautta todellinen vähennystarve on 5900 työpaikkaa eli noin 17 prosenttia työvoimasta. Hongkongista työntekijöitä vähennetään 5300 ja noin 600 sen ulkopuolelta.

Dragonair_HKG_airportTytäryhtiö Cathay Dragonin operaatiot keskeytetään välittömästi. Suurimmalle osalle Cathay Dragonin reiteistä haetaan viranomaishyväksyntää Cathay Pacificin ja toisen tytäryhtiön HK Expressin lennettäväksi.

Cathay Pacificin ohjaamo- ja matkustamomiehistöiltä pyydetään muutoksia työehtoihin, joilla haetaan parempaa tuottavuutta ja kilpailukykyä

Ylimmän johdon osalta palkkoja leikataan edelleen koko vuoden 2021 osalta ja käyttöön otetaan kolmas vapaaehtoinen erityislomajärjestely, joka koskee vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä muuta kuin lentävää henkilökuntaa. Työntekijöiden palkkoja ei koroteta vuonna 2021 eikä vuoden 2020 osalta makseta bonuksia.

Cathay Pacific pyrkii hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja vahvaa asiakaspalvelukokemustaan sekä halpalentoyhtiö HK Expressin potentiaalia.