Finnair aloittaa rahtikoneyhteistyön IAG Cargon kanssa

finnair_air_cargo_1Finnairin lentorahtiyhtiö Finnair Cargo on laajentanut reittiverkostoaan allekirjoittamalla yhteistyösopimuksen IAG Cargon kanssa. Yhtiöt jakavat kahdesti viikossa Lontoon ja Helsingin välillä operoivan rahtilentokoneen kapasiteetin, ja Lontoosta tulee näin Finnair Cargon kolmas rahtikeskus Euroopassa Helsingin ja Brysselin lisäksi.

Uusi rahtiyhteys yhdistää Finnairin ja IAG Cargon lentorahtiverkostot ja sen myötä Finnair saa kymmeniä uusia rahtikohteita Pohjois-Amerikkaan.

"Olemme erittäin iloisia kolmannen rahtikeskuksen perustamisesta Lontooseen. Tämä on hyvä jatko kotimarkkinamme laajentumiselle, joka alkoi jo kolme vuotta sitten, kun perustimme rahtikeskuksen Brysseliin. Yhteistyö IAG Cargon kanssa tarjoaa asiakkaille entistä paremmat yhteydet Aasian ja Ison-Britannian välillä ja tuo kymmeniä uusia yhteyksiä pohjoismaisen kotimarkkinamme, Pohjois-Amerikan ja Aasian markkinoiden välille", kertoo Finnair Cargon johtaja Antti Kuusenmäki.

"Finnairin vahvat yhteydet Aasian markkinoille ja IAG Cargon yhteydet Amerikkaan avaavat yhdessä uusia markkinoita asiakkaillemme ja mahdollistavat verkostomme vastuullisen hallinnan", sanoo Steve Gunning, IAG Cargon toimitusjohtaja.

Kahdesti viikossa Helsingin ja Lontoon välillä operoivan A300-600 rahtilentokoneen kapasiteetti on 43 tonnia.

Cargo_Cool_tyomaa_1Finnair Cargo allekirjoitti helmikuussa 2015 sopimuksen IAG Cargon Partner Plus –ohjelmaan liittymisestä. Yhteistyöhön kuuluu vahvistetut tilavaraukset ja parempi lastausprioriteetti yhteistyökumppanin rahdille.

Finnairin rahtiyhtiö on pohjoismaiden suurin lentorahtiyhtiö, joka kuljettaa lähes 150 000 tonnia rahtia ja postia vuosittain. Parhaillaan Finnair Cargolle rakennetaan uutta Cool Nordic Cargo-hubia Helsinki-Vantaan lentoasemalle (uudesta terminaalista voi lukea tarkemmin aiemmista uutisistamme).

Lue myös: