Lempinimellä Tante Ju tunnetun matkustajakoneen edellinen lentokausi keskeytyi ennenaikaisesti, kun rungossa havaittiin pituusjäykisteen murtuma.
Työt aloitettiin jo syksyllä mutta niiden ei uskota valmistuvan talvikauden aikana. Tarvittavien korjaustöiden kestolle ei siis osata antaa tarkkaa arviota joten lipunmyynti suosituille reitti- ja sightseeing-lennoille on keskeytetty toistaiseksi. Lentokausi on aloitettu tavallisesti huhtikuun lopulla. Historiallinen Lufthansan kurkipyrstö valmistui Saksan Dessaussa vuonna 1936 ja sai rekisteritunnuksen D-AQUI. Se ehti lentää norjalaisen lentoyhtiön väreissä valmistumisensa jälkeen aina vuoteen 1940 saakka, jolloin Saksan armeija takavarikoi koneen. Se sai tuolloin jälleen alkuperäisen tunnuksensa. Toisen maailman sodan päätyttyä koneyksilö palautettiin Norjaan ja se lensi lentoja SAS:lle.
Koneessa on nykyisin kaksi rekisteritunnusta, koska alkuperäinen D-AQUI ei käynyt nykyrekisteriksi. Määräysten mukaan A-kirjain on varattu suurille koneille mutta Saksan viranomaiset antoivat luvan myös nykyisen rekisterin D-CDLH rinnalle maalattavalle alkuperäiselle D-AQUI -tunnukselle. Edellisellä lentokaudella koneella operoitiin 420 lentoa, joiden aikana se vieraili 40 eri lentokentällä Saksassa ja Itävallassa. Lentokauden reilun 300 lentotunnin aikana nostalgisesta lentomatkailusta 30-luvun Junkers Ju 52 -koneen kyydissä nautti yli 6300 matkustajaa.
DLSB:n operoima myös koneyksilö vanhin lentävä Junker Ju 52 -kone. Sen lisäksi taivaalla lentää vielä viisi muutakin Ju 52 -konetta tai sen varianttia. Kone on vieraillut useita kertoja myös Suomessa ja esimerkiksi vuonna 2005 se kävi Helsinki-Malmilla osana Pohjoismaiden ja Baltian kiertuettaan. Myös Finnair (Aero) operoi vuodesta 1932 lähtien kaikkiaan viidellä Junkers Ju 52 -koneella. Niistä historiankirjoihin päätyi erityisesti Kaleva (OH-ALL), joka tuhoutui Suomenlahdella 14. kesäkuuta 1940. Sen pudottivat neuvostoliittolaiset Iljushin DB-3 -pommikoneet.
|
|||