Japani raottaa taas rajojaan matkailulle - päivittäinen maahansaapuvien raja nousee 50 000 matkustajaan

JALFIN_tailsJapani jatkaa rajojensa avaamista ja keventää koronaviruspandemian aikaisia tiukkoja sulkutoimia. Laajemmin rajoja avataan  7. syyskuuta, jolloin Japaniin pääsee päivittäin jo 50 000 matkailijaa. Myös vaatimus opastetusta ja aikataulutetusta matkapaketista helpottuu, mutta yksittäiset turistit eivät edelleenkään pääse vapaasti maahan. Finnair siirtää talviaikataulukaudella lentonsa Japanissa Naritan sijaan Tokion Hanedan lentoasemalle.

Japani avasi matkailuaan laajemmin jo kesäkuussa 2022, jolloin se salli maahantulon viisumilla ja opastetuilla matkapaketeilla, jotka oli aikataulutettu tarkasti ruokailuja myöden. Tuolloin matkustajilla tuli olla koko matkan ajan mukana valtuutetun matkatoimiston järjestämä opas.

Seuraava askel kohti vapaampaa matkailua otetaan 7. syyskuuta 2022, kun Japani sallii maahan saapuville matkaohjelman, joka ei ole opastettu. Päivittäinen matkustajamäärärajoitus nousee 20 000 maahan saapuvasta jo 50 000 matkustajaan. Samalla poistuu myös Covid-19 -ennakkotestivaatimus, jos matkustajilla on kolme rokoteannosta hyväksyttyä rokotetta.

Suomi on luokiteltu Japanissa ns. siniseksi maaksi, joilta ei ole vaadittu lentokentälle saavuttaessa PCR-testiä, karanteenia eikä muita maahantulon jälkeen edellytettyjä toimenpiteiteitä mikäli matkustaja ei ole oleskellut ns. punaisissa tai keltaisissa maissa. Tällä hetkellä kaikki Japaniin matkustavat, paitsi Japanin kansalaiset, tarvitsevat viisumin.

Jatkossa Japaniin matkaava saa aikatauluttaa matkaansa vapaasti, mutta matkat tulee hankkia edelleen matkatoimistoiden kautta. Tällä halutaan varmistaa se, että matkustajien yhteystiedot ovat ajantasalla ja matkustaja saadaan kiinni tarvittaessa. Tarkkoja vaatimuksia vaadittavasta pakettimatkasta ei ole vielä julkistettu.

Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriö MLIT:n mukaan Japanissa ei ole todettu yhtään Covid-19 -positiivista turistia sen jälkeen, kun rajoja avattiin matkailijoille kesäkuussa.

Finnair lentää tällä hetkellä Japanissa vain Tokion Naritaan. Syynä nykyiseen rajalliseen reittivalikoimaan on Venäjän ilmatilan sulku, joka pakottaa suomalaisyhtiön kiertoreiteille polaarialueelle tai lentoreitille Venäjän eteläpuolitse.

IMG-20190727-WA0013Talviaikataulukaudella Finnair siirtää Japanin lentonsa Tokion Naritasta kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitsevalla Tokion Hanedan lentokentälle. Avauslento Hanedaan olisi Finnairin lippukaupan mukaan 30. marraskuuta 2022. Muutos tarjoaa aiempaa paremmat jatkoyhteydet Japan Airlinesin verkostoon. Reittiä lennetään Airbus A350-900 -koneilla ja lentoaika on Finnairin mukaan noin 13,5 tuntia.

Tokion Hanedaan suuntautuvat lennot voivat Finnairin mukaan muuttua edelleen yhtiön saaman hallituksen hyväksynnän mukaisesti. Japan Airlines on lentänyt Helsinki-Vantaan ja Tokion Hanedan välillä keväästä 2020 lähtien. Finnairin oli alunperin määrä avata reitti Hanedaan jo kesäaikataulukaudella 2020.
 
Tokion Hanedan lentokenttä sijaitsee vain noin 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, kun Naritan lentokenttä sijaitsee noin 65 kilometrin päässä Tokiosta. Hanedan lentokentän kautta kulki ennen pandemiaa vuosittain 85 miljoonaa matkustajaa, joka teki siitä maailman neljänneksi suurimman lentoaseman.
 
Lue myös: