Lähes 800 haki lentoreserviupseerikurssille - tulevia lentäjiä Ilma- ja Maavoimien sekä Rajan ilma-aluksiin

I100_GO27Ilmavoimien lentoreserviupseerikurssille haki vuonna 2019 kaikkiaan yli 780 nuorta. Koulutuksen läpäisevät voivat hakeutua sotilasuralla eteenpäin Ilmavoimien, Maavoimien ja Rajavartiolaitoksen ilma-alusten ohjaajiksi.

Lentoreserviupseerikurssin hakuaika päättyi tänä vuonna 1. marraskuuta eli kuukautta aiemmin kuin viime vuosina on totuttu. Hakemuksia heinäkuussa 2020 alkavalle kurssille tuli kaikkiaan 783. Hakijoista 39 oli naisia.

MLU_HN_2Hakemusten kokonaismäärä jäi edellisvuodesta 87 hakijaa pienemmäksi.

"Olemme ilman muuta tyytyväisiä. Huolimatta hakuaikaan tulleesta muutoksesta, saimme määräaikaan mennessä paljon hakemuksia", totesi valintapäällikkö Marko Lehtinen Ilmasotakoulusta.

"Mikäli hakijoita on yli 600, meillä on hyvät edellytykset saada kurssi täyteen. Hakukriteerimme ovat avoimesti nähtävillä verkkosivuillamme, ja kiinnostuneiden kannattaa perehtyä niihin ennakkoon", kertoi majuri Lehtinen.

I100_NHsoihtuVaatimusten mukaisten kuntotestien tuloksista sekä koulumenestyksestä saatavia pisteitä hakija voi parantaa harjoittelulla ja vaivannäöllä. Muihin valintaprosessin aikana arvioitaviin kykyihin ja ominaisuuksiin ei hakija itse voi juuri vaikuttaa.

"Jos hakuehdot täyttyvät, ja kiinnostusta riittää, kurssille kannattaa hakea. Valintoja on toteuttamassa joukko ammattilaisia, joilla on erittäin hyvä käsitys siitä, minkälaiset henkilöt sotilaslentäjän ammatissa todennäköisimmin tulevat pärjäämään. Itsekarsintaa ei siis kannata tehdä", opasti majuri Lehtinen.

RAJA_SAR_kaksi_H125Lentoreserviupseerikurssi 95:lle valitaan nelisenkymmentä oppilasta. Vain lentoreserviupseerikurssin suorittanut voi hakeutua Maanpuolustuskorkeakouluun Lentoupseerin koulutusohjelmaan, josta valmistuu ohjaajia Ilmavoimien, Maavoimien sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Lue myös: