Eversti Timo Herranen Karjalan lennoston komentajaksi

Herranen_Timo_ev_puolustusvoimatPuolustusvoimain komentaja on määrännyt eversti Timo Herrasen Karjalan lennoston komentajaksi 1. maaliskuuta 2018 lukien. Lennoston nykyinen komentaja, eversti Markus Päiviö siirtyy erityistehtävään Ilmavoimien esikuntaan. Herranen palvelee tällä hetkellä Ilmavoimien suunnittelupäällikkönä suunnitteluosastolla Ilmavoimien esikunnassa.

 Timo Herranen on aiemmin palvellut muun muassa laivueen komentajana Ilmasotakoululla ja Lentosotakoululla, Ilmavoimien komentajan edustajana Pääesikunnassa ja apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa.

Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2007 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2016. Hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon (Master of Strategic Studies) Yhdysvalloissa Ilmavoimien yliopistossa vuosina 2010-2011.

HN_lusi_0916_tunnistusvalonheitinKarjalan lennoston päätukikohta on Rissalassa 20 kilometrin päässä Kuopiosta. Lennostolla on toimipisteitä koko itäisen ja eteläisen Suomen alueella, joka on samalla sen vastuualue.

Ilmavoimien esikuntaan erityistehtävään siirtyvä eversti Markus Päiviö on palvellut Karjalan lennoston komentajana vuodesta 2017. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Ilmavoimien valmiuspäällikkönä ja johtamisjärjestelmäpäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa sekä 3. Pääjohtokeskuksen päällikkönä Satakunnan lennostossa.

Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2003 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2015. Hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon (Master of Advanced Studies (MAS) in International and European Security) Geneven yliopistolla Sveitsissä 2014-2015.