Finnair laskee liikkeeseen 120 miljoonan euron hybridilainan

Katselutasanne_8Finnair Oyj laskee liikkeeseen 120 miljoonan euron kotimaisen hybridilainan (oman pääoman ehtoinen joukkovelkakirjalaina). Hybridilaina ylimerkittiin selvästi ja myytiin yli 60 sijoittajalle. 

Finnair ilmoitti 12. marraskuuta harkitsevansa pääomaltaan vähintään 80 miljoonan euron hybridilainan liikkeeseen laskua. Sijoittajat ylimerkitsivät lainan selvästi ja pääoma kasvoi 120 miljoonaan euroon. Lainalla ei ole eräpäivää, mutta yhtiöllä on oikeus lunastaa se takaisin neljän vuoden kuluttua. Lainan vuotuinen kuponkikorko on 8,875 %. Lainan liikkeeseenlaskupäivä on 26. marraskuuta 2012.

"Olemme tyytyväisiä siitä, että olemme onnistuneesti laskeneet liikkeelle uuden hybridilainan. Erityisen ilahtuneita olemme kotimaisten sijoittajien vahvasta kiinnostuksesta lainaa kohtaan, sillä se kertoo sijoittajien luottamuksesta Finnairiin ja sen kykyyn toteuttaa strategiaansa menestyksellisesti vallitsevassa haastavassa markkinatilanteessa ", sanoo Finnairin talousjohtaja Erno Hildén.  

Hybridilainan liikkeeseenlasku oli ehdollinen sille, että Finnairin vuonna 2009 liikkeeseen laskemaa hybridilainaa koskevia takaisinostositoumuksia saadaan riittävä määrä. Takaisinostotarjous päättyy 12. marraskuuta julkistetun pörssitiedotteen mukaisesti 21.11. kello 14:00 Suomen aikaa, mutta Finnair on saanut jo riittävän määrän takaisinostositoumuksia uuden hybridilainan liikkeeseenlaskun toteuttamiseksi.

Hybridilaina on laina, joka on muita velkasitoumuksia heikommassa asemassa. Sitä käsitellään konsernin IFRS-tilinpäätöksessä omana pääomana. Hybridilainan velkakirjanhaltijalla ei ole osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksia, eikä se laimenna nykyisten osakkeenomistajien omistuksia.