Icelandair juhlistaa 100-vuotiasta Islantia maan lipun väreihin maalatulla Boeing 757 -koneella

TF-ISX_180618Icelandair esitteli viimeisimmän erikoismaalauksensa, joka juhlistaa 100-vuotiasta itsenäistä Islantia. Yhtiön Þingvellir -nimen saanut Boeing 757-300 (TF-ISX) -kone on lentänyt Islannin lipun väreissä 13. kesäkuuta lähtien. Lisäksi Islannin lippu esiintyy sekä koneen niskatuissa että käytettävissä kahvikupeissa.  

“Halusimme tehdä jotain merkittävää juhliaksemme tärkeää virstanpylvästä Islannin historiassa. Toivommekin, että sekä islantilaiset että matkustajamme ympäri maailman nauttisivat lennostaan erikoismaalatussa koneessamme. Islantilaisen asiakaspalvelun myötä toivomme myös, että matkustajamme viihtyvät hyvin lennollamme, jossa Islannin kulttuuriin ja alkuperään pääsee tutustumaan jo ennen koneesta poistumista”, kommentoi Icelandairin toimitusjohtaja Björgólfur Jóhannsson.

TF_ISX_nose_icelandairKaikki Icelandairin lentokoneet on nimetty islantilaisten tulivuorien tai luonnonkohteiden mukaan.
 
Uusimman maalauksen nimi on Þingvellir Islannin luonnonpuiston mukaan (Thingvellir on alue Islannin lounaisosassa).
Icelandairilla on ennestään myös  Hekla Aurora ja Vatnajökull -erikoismaalaukset, jotka ovat saaneet inspiraation revontulista ja Euroopan toiseksi suurimmasta jäätiköstä.

Icelandairin erikoismaalattu 757 on käynyt Helsinki-Vantaalla jo kahdesti. Ensimmäinen visiitti oli 14. kesäkuuta ja toinen 18. kesäkuuta. Uudelleen maalatulla entisellä Arkia Israel Airlinesin (4X-BAW), koneella on lennetty Islannin lipun väreissä jo 13. kesäkuuta lähtien.