Kehä 21 -paikallispuolustusharjoituksen tapahtumista lentoasemalla ei aloiteta esitutkintaa

Poliisi_pukuPoliisi ei aloita esitutkintaa liittyen Puolustusvoimien ja muiden toimijoiden yhteisen paikallispuolustusharjoituksen aikana sattuneista tapahtumista, joiden kohteiksi joutui sivullisia henkilöitä Helsinki-Vantaan lentoasemalla 9. maaliskuuta 2021.

Poliisin mukaan paikallispuolustusharjoitukseen kuulunut harjoitusalue oli asiallisesti rajattu. Siitä huolimatta harjoituksen yhteydessä sotilaat ottivat kiinni kolme sivullista harjoitusalueen ulkopuolelta.

Tapahtuneen johdosta Itä-Uudenmaan poliisilaitos on tehnyt esitutkintalain mukaisen selvityksen, jonka yhteydessä poliisi on tutkinut asiaan liittyvät valvontatallenteet ja hankkinut selvitykset asianosaisilta.

"Saatujen selvitysten perusteella voidaan todeta, että harjoituksen riskiarviointi, ohjeistus, vastuut ja valmistelu oli tehty harjoituksen luonteen edellyttämällä tavalla järjestelmällisesti ja huolellisesti. Tästä huolimatta on päässyt tapahtumaan edellä kuvailtu virhe", kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Leif Malmberg. 

Lisäksi Malmberg toteaa, että selvityksen perusteella harjoitusten valmisteluissa ja toteutuksessa ei ole havaittavissa sellaisia seikkoja, jotka antaisivat syytä epäillä rangaistavaksi säädettyä tahallisuutta tai huolimattomuutta, vaan kysymyksessä on vahinko.

Tapahtuman johdosta ei aloiteta esitutkintaa.

Lue myös: