Kolme ministeriä 31 kuolleen joukossa Sudanin lentoturmassa

SudanflagVirkamiesseuruetta kuljettanut Antonov An-26 on syöksynyt maahan Nuba-vuoristossa Sudanissa sunnuntaiaamuna. Se oli kuljettamassa mm. kolmea ministeriä Ramadan-kuukauden päätösjuhlaan. Kaikkiaan 31 ihmistä sai surmansa onnettomuudessa.

Tiedot tapahtumasta ovat vielä erittäin ristiriitaisia. Mukana oli joka tapauksessa mm. Sudanin uskonto-, turismi- ja opetusministerit. Lisäksi seurueeseen kuului armeijan kenraaleja sekä sudanilainen televisioryhmä.

Ilma-alus oli ilmeisesti tekemässä ylösvetoa ryhmän matkakohteen Talodin lähellä, kun se törmäsi vuoristoiseen maastoon. Pölymyrsky oli keskeyttänyt ensimmäisen lähestymisen.

Onnettomuuskone oli Sudanin ilmailuviranomaisten tiedotteen mukaan Alfa Airlines Sudanin Antonov An-26 -kone. Talodin pienellä ja vaatimattomalla kentällä on vasta tämän vuoden alussa päällystetty 1800 metriä pitkä kiitotie.

Alue, jolle pääkaupunki Khartoumista lähtenyt korkea-arvoinen seurue matkusti, on myös kapinallistoiminnan keskus. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että kone olisi ammuttu alas. Yleisesti ottaen Sudanin lentoturvallisuus on länsimaisiin standardeihin verrattaessa heikkoa.