Korean Air osti 44 prosentin osuuden CSA:sta

CSA Airbus A319Korean Air on odotetusti ostanut ison osuuden tsekkiläisestä CSA:sta. Nyt allekirjoitetun sopimuksen myötä CSA:n stategisen kumppanin etsintä on päättynyt. CSA:n kotikentästä Prahasta on määrä kehittyä Korean Airin liikenteen solmukohta Euroopassa.


Kauppojen myötä Tsekin hallitus myi 460 725 CSA:n osaketta Korean Airille. Osakemäärä vastaa 44 prosentin kokoista osuutta CSA:sta. Maaliskuussa 2013 Tsekin hallituksen hyväksymän kaupan arvo oli noin 2,64 miljoonaa euroa.

KAL_CSA_pressCSA:n perään havittelivat Air France, Turkish Airlines, Etihad Airways, Qatar Airways ja Korean Air. Ainoa tarjouksen määräaikaan jättänyt ehdokas oli Korean Air.

Korean Airlines ja CSA kehittävät yhdessä Prahan Václav Havelin lentokentästä uutta liikenteen solmukohtaa. Liikenteen kentällä odotetaan kasvavan ja hyötyjinä olisivat CSA:n vaihtomatkustajat.

CSA odottaa uuden omistajan tuovan yhtiöön myös kustannuksia säästäviä elementtejä kuten keskitetyt hankinnat kaluston ja huollon sekä palveluiden osalta.

Korean-Airlines-A380CSA aloittaa kesäkuussa 2013 lennot Etelä-Korean Seouliin Airbus A330-300 -koneella. Yhteistyön myötä CSA:n matkustajille avautuu useita vaihtoyhteyksiä Seoulin Incheonin lentokentältä.

Uusien kohteiden joukossa ovat esimerkiksi Japanin Okayama, Nagoya ja Tokio Narita. Kiinan kohteita ovat Hong Kong, Shanghai ja Qingdao. Lisäksi yhteydet avautuvat Hanoihin sekä Ho Chi Minh Cityyn.

Vuonna 1923 perustetun CSA:n laivastossa on 26 lentokonetta. Korean Air ja CSA ovat molemmat Skyteam-allianssin jäseniä.

Korean Air on Etelä-Korean suurin lentoyhtiö. Se operoi 105:een kansainväliseen sekä 13 kotimaan kohteeseen. Vuonna 2011 yhtiö kuljetti yli 23 miljoonaa matkustajaa yli 140 lentokoneen laivastolla.