Lontoon Heathrow'n lähtevä liikenne keskeytettiin drone-havainnon seurauksena

EGLL_twrLontoon päälentokentän Heathrow'n lentoliikenne on keskeytetty drone-havainnon seurauksena illalla 8. tammikuuta 2019. Lentokenttä tekee läheistä yhteistyötä poliisin kanssa. Kyseessä on ennaltaehkäisevä toimi ja lähtevä liikenne on pysäytetty.

Lähtevä lentoliikenne on keskeytetty Lontoon Heathrow'n lentoasemalla tehdyn drone-havainnon seurauksena. Päätöksellä pyritään varmistamaan operatiivinen turvallisuus. Lähtevien lentojen pysäytys on ennaltaehkäisevä toimenpide.

Laskeva liikenne on käyttänyt kokoajan normaalisti kiitotietä 27L.

Drone-havainto tehtiin 8. tammikuuta noin kello 17.05 paikallista aikaa. Se tehtiin lentokentän välittömässä läheisyydessä. Poliisi tutkii lentoasemalla tehtyjä havaintoja.

Lähtevä liikenne käynnistyi kiitotieltä 27R jälleen hieman ennen puolta yhdeksää illalla suomen aikaa. Edelleen ilmassa on helikopteri, joka mahdollisesti etsii drone-toimijoita ja varmistaa lähtevän liikenteen turvallisuutta.

Lentokenttä tekee asian kanssa läheistä yhteistyötä Lontoon Metropolitan Policen kanssa.

Vain lyhyen aikaa sitten Englannin toiseksi suurin lentokenttä Lontoon Gatwick oli pitkään suljettu drone-havaintojen seurauksena.

Päivittynyt kello 20.28: lähtevä liikenne kulkee jälleen.

Lue myös: