Merivoimat juhlistaa Turussa 100-vuotista historiaansa - miehittämättömälle ilmailulle lentokielto

turku_merivoimat_rajoitus_0618Merivoimat juhlii tänä vuonna 100-vuotista historiaansa. Juhlavuoden kunniaksi merivoimat viettää vuosipäiväänsä Turussa 8.-9. heinäkuuta Aurajoen rannassa Forum Marinumin edustalla. Tapahtuman aikana siellä on tilapäinen sotilasalue, joka mm. rajoittaa kauko-ohjattavien drone-kuvauskopterien lennättämistä.

Merivoimien kaikki alusluokat kiinnittyvät Aurajoen rantaan sunnuntaina 8. heinäkuuta. Vuosipäivänä maanantaina 9. heinäkuuta järjestetään paraatikatselmus, jonka vastaanottavat puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ja merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus.

Tapahtumapaikka Forum Marinumin edustalla on Puolustusvoimien tilapäistä sotilasaluetta. Turun kaupunki ja satama ovat myöntäneet merivoimille tilapäisen oikeuden sen käytöön. Aurajoella rajoitetaan vesiliikennettä tapahtuman aikana.

Air Navigation Services Finland on julkistanut tapahtuma-alueen ilmatilaan tilapäisen, vain miehittämätöntä ilmailua koskevan rajoitusalueen EFR408-TURKU. Se ylettyy maanpinnasta 1600 jalan korkeuteen ja koskee mm. kamerakoptereita ja lennokkeja.

Rajoitus on voimassa 8.7. kello 8.00 - 10.7. kello 12.00. Kaikki alueella tapahtuva luvaton lennätystoiminta ilmoitetaan poliisille. Katso tarkemmat tiedot Trafin sivuilta osoitteesta: droneinfo.fi.

Forum Marinumin ja Turun Linnan alueella on poikkeavia liikennejärjestelyjä ja liikennettä rajoitetaan tilapäisesti Läntisellä Rantakadulla sekä Eerik Pommerilaisen rannassa. Merivoimat suosittelee tapahtumaan saapumista julkisella liikenteellä.

Juhlavuoden kunniaksi vuosipäivässä vierailee myös ulkomaisten merivoimien aluksia seitsemästä eri maasta. Yleisölle on tarjolla Open Ship -tapahtuma niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin aluksissa, kalustonäyttely, Laivaston soittokunnan ja suositun Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showbandin konsertti.

Tarjollla on myös kaikille avoin luento merivoimien historiasta ja nykytilasta. Luennoitsijat ovat komentaja evp Visa Auvinen ja komentaja Marko Laaksonen. Merivoimien vuosipäivä 9.7. päättyy illan hämärtyessä alusten juhlavalaistukseen. T.T.