Norwegian avaa kaukolennoille ilmaisen wifi-yhteyden - lisämaksulla parempi nopeus

Norwegian_dreamliner_nose_1Norwegian tuo Boeing 787-9 Dreamliner -laajarunkoneisiin wifi-yhteyden, jonka myötä yhtiöstä tulee ensimmäinen ilmaisen wifi-yhteyden mannertenvälisillä lennoilla tarjoava halpalentoyhtiö. Palvelu tulee myös yhtiön uusiin 737 MAX -koneisiin. Nettipalvelu on tarjolla yli puolessa Norwegianin 787-9 -koneiden laivastossa vuoteen 2020 mennessä.

Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka tarjosi wifi-yhteyden kaikilla Euroopan reiteillään vuodesta 2011 alkaen ja toi TV-palvelut koneisiin  vuonna 2015. Vuodesta 2013 lähtien yhtiö on lentänyt myös kaukolentoja ja tarjoaa nyt jo yli 60 reittiä Euroopan, Yhdysvaltain, Etelä-Amerikan ja Aasian välillä.

Nyt Norwegian siis laanseeraa wifi-yhteyden 787-9 -kaukoliikennekoneisiinsa, joka mahdollistaa nopeimmalla valinnalla jopa elokuvien striimauksen koneessa.

Norwegianin kaukolentomatkustajille tulee tarjolle kaksi vaihtoehtoa. Niistä Basic -palvelu on ilmainen ja mahdollistaa surffauksen, viestit ja sähköpostit. Nopeampi Premium-palvelu mahdollistaa musiikin, elokuvien ja TV:n suoratoistopalvelut. Sen hinta on 12,95 euroa kolmelta tunnilta. Premium-palvelun hinnoittelu saattaa kuitenkin muuttua vielä, kun palvelun käytöstä ja toimivuudesta saadaaan kokemuksia.

Norwegianin Euroopan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan samoin kuin Euroopan ja Aasian välillä matkustavat matkustajat saavat asennusten myötä mahdollisuuden käyttää WiFi-yhteyttä netissä surffailuun, sähköpostien lukemiseen ja sosiaalisen median päivityksiin.

"Teemme jatkuvasti töitä parantaaksemme asiakaskokemusta ja olemme ylpeitä, että voimme ensimmäisenä halpalentoyhtiönä tarjota ilmaisen WiFin kaukolennoilla", sanoo Norwegianin liiketoiminnan kehityspäällikkö Boris Bubresko.

Ensimmäinen asennus tehtiin yhtiön joulukuussa 2018 vastaanottamaan Boeing 787-9 Dreamlineriin (G-CKWP), joka sivuvakaajan kuvassa on amerikkalaiskirjailija Mark Twain. Yli puolet Norwegianin 787-9 -koneista tulevat tarjoamaan wifi-yhteyttä vuoteen 2020 mennessä.

Uusissa kapearunkoisissa Boeing 737 MAX 8 -koneissa wifi-palvelu esitellään tammikuun 2019 aikana. Myös siellä on tarjolla ilmainen Basic ja lisämaksullinen Premium-palvelu.

Norwegianin wifi-yhteys on toteuttettu yhdessä United Technologies Corporationiin (UTC) kuuluvan Collins Aerospacen CabinConnect -ratkaisulla. Se käyttää Inmarsat Global Aviation (GX) -satelliitteja.

Norwegian vastaanottaa vuoden 2019 aikana viisi uutta Boeing 787-9 Dreamlineria ja 19 uutta Boeing 737 MAX 8 -konetta. Nykyisin yhtiön laivastossa on jo 32 Dreamlineria, joista 24 on suurempaa 787-9 -versiota.