Norwegian ja UNICEF lentävät marraskuussa hätäapua Syyrian pakolaisille

Bjorn-Kjos-and-Bernt-Apeland-in-BanguiNorwegian ja Norjan UNICEF lähettävät täyteen lastatun lentokoneen hätäapua ja koulutarvikkeita Jordaniassa pakolaisleireillä eläville syyrialaislapsille. Marraskuussa Oslosta lennettävä Norwegianin UNICEF-kone lentää Ammaniin Jordaniaan, joka on vain muutaman tunnin ajomatkan päässä yhdestä suurimmista syyrialaisten pakolaisleireistä.

Norwegianin ja UNICEFin aloite on merkittävä ponnistus, jolla autetaan yli kahta miljoonaa Syyrian sisällissodan koettelemaa lasta.

"Teemme erityisen panostuksen auttaaksemme syyrialaisia pakolaislapsia. Yhteistyömme UNICEFin kanssa mahdollistaa tämän. Tarjoamme lentokoneen ja miehistön, jotta voimme viedä hätäapua ja koulutarvikkeita pakolaislapsille. Kannustamme myös asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme antamaan panoksensa avustushankkeelle, jotta lapsille voidaan antaa tulevaisuus", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Useat Norwegianin työntekijät antavat myös oman panoksensa avustustyöhön.

Norjan UNICEF on jo pitkään kerännyt apua syyrialaisille lapsille, mutta nyt tarkoituksena on mobilisoida koko Norjan UNICEFin verkosto, jotta hätäapukone saadaan täytettyä. Samanaikaisesti Norwegian käynnistää keräyksen asiakkaidensa keskuudessa. Tavoitteena on kerätä kaksi miljoonaa Norjan kruunua.

UNICEF on maailman suurin lastenoikeusjärjestö, joka on edustettuna 190 maassa. Sekä Syyriassa että sen naapurimaissa UNICEFin vastuulla on tarjota lapsille tilapäisiä opiskelumahdollisuuksia ja luoda turvallisia alueita, joilla lapset voivat leikkiä ja toipua mahdollisista traumoista.

Tavoitteena on, että lapset Syyriassa voivat jonakin päivänä auttaa itse itseään ja rakentaa paikallisia yhteisöjä uuden Syyrian tukipilareiksi. Ratkaisevan tärkeää on, että lapset saavat kouluopetusta, jotta vältytään menettämästä yhtä sukupolvea. Siksi myös Norjan viranomaiset on asettaneet etusijalle kriisi- ja konfliktialueilla olevien lasten, erityisesti tyttöjen, koulunkäynnin tukemisen.

"Pakolaislapset Syyriassa ovat menettäneet kaiken. Siksi on hienoa, että yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme, Norwegianin, kanssa voimme mobilisoida ihmiset täyttämään lentokoneen hätäavulla, joka menee suoraan avuntarpeessa oleville lapsille. Yhdessä voimme varmistaa, että nämä lapset saavat toivoa ja tulevaisuuden", sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Lentokone, joka vie hätäapua ja koulutarvikkeita syyrialaisille pakolaislapsille, nousee ilmaan marraskuussa.Tuolloin kahden miljoonan Norjan kruunun keräystavoitteen oletetaan täyttyvän, jotta kone voidaan täyttää lääkkeillä ja muilla välttämättömillä tarvikkeilla.

Norwegian tulee lentämään Oslosta Kööpenhaminaan, jossa koulutarvikkeet lastataan lennolle UNICEFin keskusvarastosta. Tämän jälkeen kurssi otetaan kohti Syyrian naapurimaan Jordanian pääkaupunkia Ammania. UNICEFilla on suuri koneisto valmiina Jordaniassa.

Norwegian lensi vuonna 2014 hätäapua Keski-Afrikan tasavaltaan. Yhteistyö UNICEFin kanssa on jatkunut vuodesta 2007 lähtien varainkeruukampanjoiden ja matka-avun muodossa.

Lue myös: