Norwegian: Norjan hallitus tukee Norwegiania ja osallistuu yhtiön rahoittamiseen

Norwegian_737_tails_1Norjan hallitus on tehnyt päätöksen tukea Norwegiania ja osallistua lentoyhtiön rahoittamiseen tiettyjen ehtojen täyttyessä. Päätös parantaa lentoyhtiön mahdollisuuksia selvitä koronaviruspandemian aiheuttamasta kriisistä ja Norwegianin mukaan jopa avaintekijäksi Norjan ja Euroopan ilmailumarkkinoilla.

"Meidän norwegianilaisten puolesta haluan kiittää Norjan hallitusta heidän tuestaan. Norwegian on joutunut pandemian seurauksena erittäin haastavaan ja vaikeaan tilanteeseen ja hallituksen tuki parantaa merkittävästä mahdollisuuksia uuden pääoman hankkimiseksi ja uudelleenjärjestelyprosessin läpikäymiseksi", sanoi Norwegianin toimitusjohtaja Jacb Schram.

"Meillä on vielä paljon työtä tehtäväksi, mutta Norwegianin hallituksen osallistuminen tarkoittaa sitä, että etenemme oikeaan suuntaan", jatkoi Schram.

Norwegian esitteli 14. tammikuuta uuden liiketoimintasuunnitelman, joka perustuu yksikertaisempaan toimintamalliin eli ainoastaan Euroopan markkinoille. Kaukolento-operaatiot yhtiö lopettaa kokonaan. Lisäksi velkoja pyritään leikkaamaan kahteen miljardiin euroon ja uutta pääomaa on tarkoitus hankkia 400-500 miljoonaa euroa.

Uusi lähiliikennelaivasto koostuu aluksi 50 lentokoneesta ja määrä nousee noin 70 koneeseen vuoden 2022 aikana riippuen kysynnästä ja matkustusrajoituksista.

"Uuden liiketoimintasuunnitelman ja hallituksen osallistumisen turvin olemme luottavaisia, että houkuttelemme sijoittajia ja selviämme uudelleenjärjestelytoimista. Olemme saaneet tukea eri puolueilta, asiakkailta, työtovereilta, osakkeenomistajilta, josta olemme kiitollisia näinä haastavina aikoina", kiitteli Schram.

"Hallituksen toimet turvaavat työpaikkoja ja säilyttävät terveen kilpailun ilmailumarkkinoilla", päätti Schram.

Lue myös: