Pori-Helsinki -lennot käynnistyivät jälleen 6. heinäkuuta - Porin lennonjohto avautui

hafan-071829BASe Airlinesin Karhu.Aerolle operoimat Porin ja Helsinki-Vantaan väliset lennot jatkuivat tauon jälkeen 6. heinäkuuta. Lentojen käynnistyminen palautti myös lennovarmistuspalveluita Poriin Suomen Ilmailuopiston kotikentälle.

Unkarilainen BASe Airlines aloitti 6. heinäkuuta lennot Porin ja Helsinki-Vantaan välillä Embraer 120 Brasilia -koneellaan.

hafan-1Lentoja on tarjolla arkisin kaksi edestakaista vuoroa heinäkuun loppuun saakka. Viikonloppuisin ei lennetä. Elokuun alusta viikkovuoroja lisätään ja päivittäisiä edestakaisia yhteyksiä on arkisin kolme.

Lentojen käynnistyminen tarkoitti myös Porin lennonjohdon avautumista. ANS Finland keskeytti Porin lennonjohtopalvelun maaliskuun 2020 lopussa sen jälkeen, kun BASe Airlines lensi koneensa kotimaahan.

hafan-075100Maaliskuun lopun ja 6. heinäkuuta välisena aikana Porin torni on ollut auki lyhyen aikaa vain kahdesti. Nyt lennonvarmistuspalveluita on tarjolla normaalisti pitkin päivää kolmessa eri jaksossa. Viikonloppuisin palvelua ei ole tarjolla.

Pori on Suomen ilmailuopiston kotikenttä. Koronaviruspandemian ja kesän seurauksena ilmailuopiston koulutus on ollut pienimuotoisempaa ja täysi toiminta käynnistyy heinäkuun lopulla. Ilmailumääräykset ovat mahdollistaneet mittarilentosääntöjen mukaisen toiminnan ilman lennonjohtoa. Tätä mahdollisuutta ilmailuopisto onkin hyödyntänyt koululennoillaan.

hafan-072751Muista kotimaanlentoyhteyksistä Airlinkin markkinoima ja normaalisti RAF-Avian operoima Savonlinna - Helsinki -reitti olisi avautumassa 24. elokuuta ja Air Leap on laittanut Maarianhamina - Turku -lentonsa kesätauolle 10. elokuuta saakka.

 

 

Lue myös: