Suomen AOPA:n vieraana 18 sveitsiläiskonetta

aopafinlandSuomen Moottorilentäjien Liitto isännöi sisarjärjestönsä AOPA Sveitsin lentoretkeä maahamme 27. elokuuta - 1. syyskuuta. Sveitsiläisryhmä tutustuu Suomen kulttuuriin, perinteisiin ja luontoon - erityisesti Lappiin - sekä suomalaiseen ruokakulttuuriin Maarianhaminassa, Oulussa, Ivalossa ja Kuopiossa. Ensimmäiset koneet saapuivat Maarianhaminaan jo sunnuntai-iltana.

Neljällä paikkakunnalla on järjestetty käyntejä erilaisiin kohteisiin ilmailuteemojen lisäksi. Tarjolla on ohjelmaa ja nähtävyyksiin tutustumista sekä yhteistoimintaa ja kanssakäymistä suomalaisten yleisilmailijoiden kanssa.

AOPA Sveitsi tulee Suomeen lentoretkelle 18 pienlentokoneella ja 49 jäsenen voimin. Siirtymiset paikkakunnilta toiselle tapahtuvat yleisilmailulentokoneilla lentäen.

Ryhmä saapuu Sveitsistä Maarianhaminan lentoasemalle maanantaina 27. elokuuta jatkaen seuraavana päivänä kohti Oulua.

Sieltä seurue jatkaa keskiviikkona kohti Ivaloa, jossa on ohjelmaa kahdelle päivälle. Perjantaina ilmailijat suuntaavat Kuopioon, josta alkaa paluumatka kohti Sveitsiä lauantaina 1. syyskuuta.

Suomen Moottorilentäjien Liitto kutsuu kaikki ilmailijat, erityisesti Ahvenanmaan, Oulun, Ivalon ja Kuopion alueen ilmailuharrastajat ja ilmailun sidosryhmien edustajat tervehtimään AOPA Sveitsin lentäjiä ja toivottamaan heidät tervetulleiksi Suomeen.

Tutustumiseen, keskusteluun ja kokemusten vaihtoon on parhaat mahdollisuudet lentokentillä seuraavina aikoina – säätilan aiheuttamat viivästykset ovat mahdollisia;

27.8. Maarianhaminan lentoaseman ravintola klo 14-16
28.8. Oulun lentoaseman Hello Cafe klo 12-14
29.8. Ivalon lentoaseman ravintola klo 11-13
31.8. Kuopion lentoaseman Hello Cafe klo 12:30 – 14:30
 
Suomen Moottorilentäjien Liitto, AOPA Finland (Aircraft Owners and Pilots Association), perustettiin marraskuussa 2011 tehostamaan ja aktivoimaan lentokoneenomistajien ja lentäjien edunvalvontaa erityisesti ilmailun lainsäädäntöön ja määräyksiin, lentotoiminnan taloudellisuuteen ja turvallisuuteen liittyvillä osa-alueilla.

AOPA Finlandin tarkoituksena on toimia lentokoneenomistajien ja lentäjien etujärjestönä edistäen Suomen yleisilmailua, erityisesti moottorilentämistä, sen taloudellisuutta ja turvallisuutta, Suomen ilmatilan joustavaa käyttöä, lentoasemien ja lentopaikkojen käyttöä yleisilmailun kannalta sekä toimia jäsentensä valtakunnallisena keskusjärjestönä.