Suomi poisti rajoitukset EU:n vihreän listan mailta - maahantulonrajoituksia ulkorajoilla 7.11. saakka

raja_2020_1Suomi poistaa maahantulon rajoitukset EU:n vihreän listan maiden ja alueiden asukkailta 18. lokakuuta 2021. Muita ulkorajoja koskevia maahantulon rajoituksia jatketaan 7. marraskuuta asti. Suomeen voi kuitenkin tulla kaikista maista esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Valtioneuvosto päätti uusista maahantulonrajoituksista 14. lokakuuta ja päätökset tulevat voimaan 18. lokakuuta.

Suomi poistaa rajoitukset EU:n vihreän listan mailta. Tämän EU:n vihreän listan mailla tarkoitetaan riittävän hyvässä tautitilanteessa olevia maita, joiden osalta Euroopan unionin neuvosto on päättänyt sallia vapaan matkustamisen EU:n alueelle. Suomi on aikaisemmin soveltanut sallitun liikenteen rajana näihin maihin koronailmaantuvuuden raja-arvoa 25 eli enintään 25 tapausta per 100 000 henkilöä kahden viikon aikana.

Nyt tehdyllä raja-arvon poistolla rajoitukset poistuvat Australian, Bahrainin, Chilen, Etelä-Korean, Jordanian, Kanadan, Qatarin, Ruandan, Singaporen, Ukrainan, Uruguayn ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien asukkailta kyseisistä maista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Rajoitukset on jo aiemmin poistettu Hongkongin, Kuwaitin, Macaon, Saudi-Arabian, Taiwanin ja Uuden-Seelannin asukkailta.

Ulkorajaliikenteen osalta rajoitukset jatkuvat 7. marraskuuta saakka. Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien kolmansien maiden välistä liikennettä.

Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta saapuva henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.