TRU Simulation + Training toimittaa Finnairin uuden A320-simulaattorin

A320FFS_TRUTextronin omistama TRU Simulation + Training Inc toimittaa Finnairin uuden Airbus A320 FFS -simulaattorin. Kyseessä on kasvussa olevan Finnairin toinen A320-simulaattori ja ensimmäinen laite kyseiseltä toimittajalta.

Finnair Flight Academyn simulaattorikapasiteetti kasvaa uudella A320 FFS -simulaattorilla vuoden 2017 kolmannen neljänneksen aikana. Finnairille toimitettava TRU:n FFS X -simulaattori on varustettu uudella Rockwell Collinsin valmistamalla EP-8100 -visuaalijärjestelmällä sekä JVC VS2300 projektoreilla. Simulaattorin ns motion on toteutettu sähköjalkojen avulla.

Simulaattoriin tulevat tarjolle Finnairin nykyisten A320-koneiden moottorivaihtoehdot eli CFM ja uudempien versioiden IAE:t. Airbus A320neo-koneiden moottorit eivät ole mukana alkuvaiheessa. Niiden osalta päätökset tehtäneen samalla, kun Finnair julkistaa laivastosuunnitelmiaan.

Coptersafety_keskus_1Finnairin nykyisen A320FFS-laitteen toimittaja on CAE. Myös se oli mukana kilpailutuksessa uuden A320-simulaattorin osalta. Toimitukseen valittu uusi TRU:n simulaattori asennetaan nykyisen koulutuskeskuksen viereen rakentuvaan Coptersafetyn helikopterikoulutuskeskukseen.

Coptersafetyn uuteen simulaattorirakennukseen asennetaan myös viisi TRU Simulation + Trainingin helikopterisimulaattoria.

DSC_1715Niitä ovat Airbus Helicopters H125, H145 sekä AgustaWestland AW169, AW189 ja toinen AW139-simulaattori. Niistä ensimmäinen on asennettuna Finnair Flight Academyn tiloihin.

Finnair merkittävässä kasvuvaiheessa ja yhtiö palkkaa satoja uusia lentäjiä joten lisäkapasiteetti tulee tarpeeseen. Finnairin odotetaan lisäksi julkistavan suunnitelmia nykyisen A320-kapearunkolaivastonsa kasvattamiseen ja vanhempien koneiden korvaamiseen.

AriKuutschin"Finnair on erittäin jännittävässä kasvuvaiheessa ja yhtiö palkkaa sekä kouluttaa yli sata uutta lentäjää seuraavan kahden vuoden aikana. Uusi A320-simulaattori mahdollistaa Finnair Flight Academylle maailmanluokan koulutuksen tarjoamisen Finnairille ja muille yhtiöille", sanoi Finnair Flight Academyn johtaja Ari Kuutschin.

"Uusi A320FFS toimitetaan vuoden kolmannen neljänneksen aikana ja koulutuskäyttöön se tulee vuoden viimeisen neljänneksen aikana", kertoi Kuutschin Lentoposti.fi:lle.

"Finnairin kasvu vie prime-time ajat parin vuoden ajan, mutta pyrimme koko ajan toimintaa tehostamalla tarjoamaan vuoroja myös myyntiin", kommentoi Kuutschin simulaattorin tarjoamaa lisäkapasiteettia.

Finnair Flight Academy otti vastikään käyttöön uuden Airbus A350 XWB FFS -simulaattorin.

Lue myös: