Ukraine International Airlines lisää vuorojaan Helsingistä

ukraineintarnational_uiaUkraine International Airlines lisää vuorojaan Helsingistä. Kesäkaudella 2013 suoraa reittiä Kiovaan lennetään päivittäin. Yhtiön mukaan myynti Suomessa on kasvanut yli kaksinkertaiseksi. Nykyisen neljän viikkovuoron lisäksi yhtiö aikoo 2. huhtikuuta alkaen lentää Helsingistä Kiovaan viisi kertaa, 27. huhtikuuta alkaen kuusi kertaa ja 2. toukokuuta alkaen seitsemän kertaa viikossa. Lentoaika on kaksi tuntia.

Sysäyksenä vuorojen lisäämiselle on ollut erityisen hyvä myynti Suomessa kuluvana vuonna. Vuoden 2012 matkatoimistomyynti Suomessa UIA:n lennoille on kasvanut yli kaksinkertaiseksi edellisvuodesta.

Ukraine International Airlines on lentänyt Helsinkiin jo yli 11 vuotta. Yhtiö avasi Kiovan-reitin syyskuussa 2001.

Kuluva vuosi on Ukraine International Airlinesille juhlavuosi, sillä 26. marraskuuta tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun yhtiö lensi ensimmäisen lentonsa Kiovasta Lontooseen. UIA oli ensimmäisiä kansainvälisiä yhteisyrityksiä, jotka perustettiin vasta itsenäistyneeseen Ukrainaan 1992. Nyt UIA on sataprosenttisesti yksityisomistuksessa oleva lentoyhtiö, jonka kotikenttä on Kiovan Borispol.

Yhtiön lentoreitit suuntautuvat Kiovasta pääasiassa Euroopan suurkaupunkeihin, mutta myös idän suuntaan Moskovaan, Kazakhstanin Almatyyn ja Astanaan, Georgian Tbilisiin sekä Tel Aviviin ja Dubaihin.

Kotimaan reitit lennetään kuuteen Ukrainan suurimpaan kaupunkiin: Lviv, Harkova, Donetsk, Dnepropetrovsk, Simferopol ja Odessa.