Vaisalalle sopimus säätutkien ja lentosääjärjestelmien toimituksista Saudi-Arabiaan

Ukkospilvi_1Maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuja tarjoava Vaisala ja paikallinen järjestelmäintegraattori ovat allekirjoittaneet sopimuksen säätutkien ja lentosääjärjestelmien toimituksista Saudi-Arabiaan. Sopimuksen arvo on 6,9 miljoonaa euroa.

Sopimus on jatkoa aiemmille havaintojärjestelmien toimituksille Saudi-Arabian sääpalveluille. Se sisältää C-taajuudella toimivia kaksoispolarisaatiosäätutkia, tuuliväänteestä varoittavia järjestelmiä sekä lentosäähavaintojärjestelmiä.

"Saudi-Arabian meteorologia- ja ympäristö-asioista vastaava viranomainen, Presidency of Meteorology and Environment, on ollut Vaisalan asiakas pitkään," Vaisalan sääliiketoiminnasta vastaava johtaja Kai Konola sanoo.

"Yhteistyön jatkuminen merkitsee meille mahdollisuutta toimittaa Vaisalan johtavaa säänmittausteknologiaa Saudi-Arabiaan ja näin auttaa heitä parantamaan yleistä tietoisuutta säästä ja sen vaikutuksista sekä tehostaa säästä riippuvaisten toimintojen turvallisuutta ja tehokkuutta."