Vanessa Hudson 103-vuotiaan Qantasin toimitusjohtajaksi - Alan Joyce jää eläkkeelle

Qantas_VanessaHudsonQantas-konserni saa uuden toimitusjohtajan, kun Vanessa Hudson aloittaa tehtävässä Alan Joycen siirtyessä eläkkeelle marraskuussa 2023. Hudson toimii nykyisin Qantasin talousjohtajana. Hän on ensimmäinen nainen, joka nousee Qantasin toimitusjohtajaksi.

Tuleva toimitusjohtaja Vanessa Hudson jatkaa nykyisissä tehtävissään ja nousee samalla Qantasin hallituksen jäseneksi. Toimitusjohtajan tehtävät hän aloittaa vuoden 2023 yhtiökokouksen jälkeen. Hudson on 103-vuotiaan Qantasin 13. toimitusjohtaja ja samalla yhtiön historian ensimäinen naistoimitusjohtaja.

qantas_tailsVanessa Hudson on työskennellyt useissa eri tehtävissä Qantasilla vuodesta 1994 lähtien. Hudsonin vastuualueilla on ollut mm. myyntikanavat, tuottojen hallinta, verkostosuunnittelu sekä muutoshankkeet catering-palveluissa, lentoasemilla ja verkostossa. Vuodesta 2018 lähtien Hudson on toiminut yhtiön talousjohtajan tehtävissä.

Väistyvä toimitusjohtaja Alan Joyce on johtanut Qantasia marraskuusta 2008 lähtien ja vienyt yhtiön läpi erilaisista kriiseistä ja toteuttanut useita eri hankkeita. Toukokuussa 2019 Joyce lupautui jatkamaan tehtävässään vielä kolmen vuoden ajan ja viemään yhtiötä läpi koronaviruspandemian.

Joycen saavutuksiin luetaan useita taloudellisia ennätystuloksia, joiden lisäksi hän on vienyt läpi lentokonehankintoja, lounge-investointeja, kehittänyt Jetstarin, innovoinut Perth-Lontoo -reitin sekä Project Sunrisen.

Qantas_AlanJoyce"Hallituksen pyynnöstä jatkoin toimitusjohtajakauttani läpi pandemiantoipumissuunnitelman. Nyt, kun olemme selättäneet tämän kriisin on looginen aika väistymiselleni. On vielä paljon tehtäviä, joita haluan vielä maaliin seuraavan puolen vuoden aikana. Päätehtäväni on sujuva tehtävien siirto Vanessalle, joka tulee olemaan erinomainen uudessa tehtävässään", sanoi Qantasin pitkäaikainen toimitusjohtaja Alan Joyce.

Irlantilainen Joyce aloitti työskentelyn lentoyhtiöissä vuonna 1988 Aer Lingusin palveluksessa käyden läpi useita eri tehtäviä mm. myynnissä, markkinoinnissa ja verkostosuunnittelussa. Vuonna 1996 Joyce siirtyi Ansett Australian palvelukseen ja vuonna 2000 Qantasille. Ennen Qantasin toimitusjohtajan tehtävää Joyce toimi Jetstar Airwaysin toimitusjohtajana vuodesta 2003 lähtien.