Volga-Dnepr Airlinesin Antonov An-124 -rahtikone ulos kiitotieltä Novosibirskissä - ei henkilövahinkoja

VDA_AN124_noseVolga-Dnepr Airlinesin Antonov An-124 Ruslan -rahtikone (RA-82042) on suistunut ulos kiitotieltä Novosibirsk Tolmachevon lentokentällä perjantaina 13. marraskuuta. Jättimäinen rahtikone oli hetkeä aiemmin noussut ilmaan Novosibirskistä, mutta palasi takaisin ilmeisesti teknisten ongelmien takia.
Volga-Dnepr Airlinesin Antonov An-124 -rahtikoneen oli määrä lentää Etelä-Korean Soulista Noosibirskin kautta Wieniin. Välilaskulle Novosibirskiin rahtikone oli saapunut jo torstaina 12. marraskuuta.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan An-124 -rahtikone oli noussut perjantaina 13. marraskuuta kello 12.08 ilmaan Novosibirskistä määränpäänään Wien. Pian lähtön ohjaajat päättivät palata takaisin Novosibirskiin ilmeisesti vikatilanteen seurauksena. Eri lähteet arvioivat paluun syyksi yhden koneen neljän Lotarev D-18T -moottorin hajoamista.

VDA_AN124_tailHätätilamininisteriön mukaan kone olisi palannut takaisin jo parin minuutin lennon jälkeen. Käytännössä se tarkoittaisi suoraa 180 asteen kaartoa ja palaamista kiitotielle vastasuuntaan. Laskeutumisen yhteydessä rahtikone kuitenkin ajautui ulos kiitotieltä.

Rahtikoneen moottorit ja runko vaurioituivat onnettomuudessa. Koneessa oli 14 hengen miehistö.

Venäjän viranomaiset ovat perustaneet tutkintaryhmän, joka on jo aloittanut työnsä onnettomuuden syiden selvittämiseksi. Silminnäkijät ja miehistö on jo haastateltu ja tarpeelliset dokumentit ovat tutkijoiden käytössä.

Raskaan ja suuren rahtin kuljettamiseen erikoistunut Volga-Dnepr Airlines operoi mm. 12 Antonov An-124-100 -koneella.