YLE: Finnair turvautuu kesälomasijaisuuksissa Adeccon vuokralentoemäntiin

Finnair sopinut matkustamohenkilökunnan vuokraamisesta yhtiön lennoille. Henkilöstön toimittaa maailman johtava henkilöstöpalveluyritys Adecco, kertoi ensimmäisenä YLE Uutiset. Adeccon lentoemännät ja stuertit aloittavat kesäkuussa lomasijaisina tasoittamassa kausivaihteluita. Finnair on pitkään käyttänyt Aasian reiteillä Adeccon paikallistaustaista henkilöstöä.

Viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist kertoi YLE Uutisille, että Finnair haluaa Adeccon kautta muutaman kymmenen työntekijää. Yksittäisen vuokratyöntekijän työtuntien määrää on vaikea arvioida. Heitä voidaan hyödyntää myös paikkaamaan sairaspoissaoloja.

Myös Adeccon kautta tulevia työntekijöitä koskee Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen työehtosopimus. Finnair myös kouluttaa heidät.

Adecco on 1957 perustettu alunperin sveitsiläinen yritys, mutta se on laajentunut 60 maahan ympäri maailman. Suomeen yhtiö tuli vuonna 1997. Adecco kuuluu maailman kymmenen suurimman työnantajan joukkoon ja sen palkkalistoilla on 750 000 työntekijää.

YLE Uutisten artikkeli