A350 XWB on valmis lentoyhtiökäyttöön - ensimmäiset matkustajakokemukset ovat takana

A350_MSN2_1st_FLT_1Airbusin A350 XWB MSN2-kone on lentänyt onnistuneesti ensimmäiset pitkät matkustajalennot. Valmistajan mukaan lennot vahvistavat uuden konetyypin olevan valmis lentoyhtiökäyttöön. Early Long Flight -nimellä 2. ja 3. kesäkuuta suoritetuilla lennoilla matkustamopalvelusta vastasivat Air Francen ja Lufthansan työntekijät.

Molemmat lennot suoritettiin 252-paikkaisella MSN2-koneella (F-WWCF), joka on ensimmäinen matkustamolla varustettu A350 XWB-kone. Lennot lähtivät Toulousesta ja palasivat lennon päätteeksi takaisin. Ensimmäinen lento kesti noin seitsemän tuntia ja jälkimmäinen palasi Toulousen noin 12 tuntisen yölennon jälkeen 4. kesäkuuta.

Lentojen aikana 500 Airbusin työntekijöistä arvottua matkustajaa ja noin 30 matkustamopalvelun asiantuntijaa saivat ensikokemuksia A350 XWB:stä. Matkustajien ja miehistön tehtävänä oli koneen matkustamon eri järjestelmien käyttäminen mukaanlukien ilmastointi, valaistus, akustiikka, IFE-järjestelmä, keittiöt, sähköistys, WC ja jätejärjestelmät.

A350 XWB:n koelento-ohjelma etenee suunnitellusti kohti vuoden kolmannella neljänneksellä odotettavaa tyyppihyväksyntää. Ensimmäinen kone on määrä toimittaa Qatar Airwaysille loppuvuodesta 2014.

Ensimmäiset neljä A350 XWB -konetta ovat lentäneet jo yli 1900 lentotuntia yli 440 lennolla. Lähiviikkojen aikana myös viides koneyksilö tulee mukaan keräämään vaadittavia 2500 koelentotuntia.

Lue myös:

Artikkeli: A350 XWB - kohti taivasta