A400M-sopimuksen muutokset viety päätökseen asiakasmaiden kanssa

EADS ja Airbus ovat saaneet päätökseen neuvottelut sopimuksen muutoksista OCCARin ja seitsemän alkuperäisen A400M-kuljetuskoneen tilanneen maan kanssa. Muutettu sopimus allekirjoitettiin tänään Sevillassa. Muutoksista sovittiin periaatteessa 5.3.2010, kun kyseiset valtiot, EADS ja Airbus Military allekirjoittivat puitesopimuksen asiasta.

”Tämä on merkittävä merkkipaalu, ja EADS on erityisen ylpeä kaikkien yhteistyöohjelmassa mukana olevien hallitusten tuesta. Ohjelma edustaa strategista kapasiteettia Euroopalle ja sen puolustukselle sekä uuden sukupolven puolustuskuljetukselle maailmassa. A400M on uskomaton uusi lentokone, joka lentää jo nyt ja jonka suorituskyvylle ei löydy vertaa”, EADS:n pääjohtaja Louis Gallois sanoo.

”Teollisesta näkökulmasta ohjelma on hyvässä kunnossa. Olemme tyytyväisiä lentotestausohjelman etenemiseen, joka päivä toisensa jälkeen vahvistaa uskoamme lentokoneen luotettavuuteen. Lisäksi kaikki konetta lentäneet lentäjät ovat olleet hyvin tyytyväisiä sen ketteryyteen ja muihin ominaisuuksiin”, Airbus Militaryn pääjohtaja Domingo Ureña sanoo.

Neljä A400M-kuljetuskonetta on lentänyt yli 1 400 testilentotuntia miltei 450 lennolla. Viides kone on aloittanut viimeiset valmistelut ennen ensimmäistä lentoaan aikaisin syksyllä. Siviilipuolen tyyppihyväksyntä on tavoitteena vuoden loppuun mennessä ja ensimmäinen toimitus Ranskan ilmavoimille on aikataulutettu vuodenvaihteeseen 2012–2013 tai vuoden 2013 alkuun.

Airbus Military on saanut kaikkiaan 174 sitovaa tilausta kahdeksalta maalta.