Aava toi Covid-19 -antigeenipikatestaukset Helsinki-Vantaan lentoasemalle

HEL_depaula_maskitAava Lääkäriasema on tuonut covid-19 antigeenitestimahdollisuuden Helsinki-Vantaalle. Uusi palvelu vastaa muuttuvien matkustusrajoitusten vaatimuksiin. Ainakin Alankomaihin matkustavalta vaaditaan maan hallituksen 23. tammikuuta käyttöön ottamien matkustusrajoitusten mukaan antigeenitesti, joka on otettu alle neljä tuntia ennen koneen lähtöä.

Koronaviruspandemian aikaiset matkustusrajoitukset ja erilaiset testivaatimukset liittyen maahantuloon vaihtelevat eri maiden osalta. Tiukentuvien rajoituksien tuomat vaatimukset voivat jopa estää koko matkan.

Esimerkiksi Alankomaat vaatii maahan saapuvilta matkustajilta jo normaaliksi muuttuneen negatiivisen PCR-testitodistuksen lisäksi myös antigeenitestitulosta, joka saa olla lennon lähtiessä enintään neljä tuntia vanha. Päätös vähentää matkailua omalta osaltaan, sillä läheskään kaikilla lentoasemilla ei ole käytössä mahdollisuutta tällaiseen testiin.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemalla otettiin kuitenkin käyttöön uusi antigeenitestipalvelu, jonka toteuttaa Aava Lääkäriasema. Pikatestauspiste sijaitsee terminaalin T2 tuloaulan 2A läheisyydessä ja se on avoinna lähtevien lentojen mukaan. Antigeenipikatestin hinta on 179 euroa ja se sisältää myös tarvittavan todistuksen.

Matkustaja on itse vastuussa omista matkustusasiakirjoistaan ja kohde sekä kauttakulkumaan maahantulovaatimuksista.

Lue myös: